Buitenmarkt “Kunst & Streek” producten

Datum: 25-07-2017

14.15 uur - Lekker ronddwalen, proeven, kijken en genieten met het hele gezin: dat kan tijdens de Buitenmarkt 'Kunst & Streekproducten' bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Tijdens deze gezellige en actieve dag maak je kennis met de producten uit de streek én de creativiteit van de kunstenaars uit de buurt.

 
 
 
Aanbod Buitenmarkt
Op de markt staan er verschillende stands met streekproducten. Zo zal  Jan Holterman er staan met zijn zelfgemaakte producten van geitenzuivel en  buitenscharreleieren, Kaatjes lekkernijen met haar eigen gemaakte tapanades en Brandhof Bijzonder Brood zal er staan met een mobile oven. De heerlijke geur van versgebakken brood uit hout gestookte ovens, de uitstraling van onze kraam en de uitstraling van ons personeel, maken het kopen van één van onze broden tot een ware beleving. Diverse andere exposanten bieden de heerlijkste streek lekkernijen aan tijdens de Buitenmarkt Kunst en Streek producten.
 
Creativiteit
Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug grijpt deze dag meteen aan om te laten zien wat zij heeft met kunst uit eigen regio. Kunstenaars uit de buurt b.v. Elles Blankenstein, komen met schilderwerken, boetseren en encaustic bijenwasschilderijen de buitenmarkt kleur geven. 
 
In en om de Buitenmarkt
Tijdens de Buitenmarkt zijn er verschillende leuke activiteiten speciaal voor de kids, waaronder houten dieren figuren beschilderen. Ook kun je met het treintje Bello, vanuit het centrum van Nijverdal naar het Buitencentrum en van het Buitencentrum weer terug. Dit kost € 1.00 p.p. voor een retour ticket. Er is deze dag ook van alles te beleven in het centrum van Nijverdal: een brocante markt, boekenmarkt en koopzondag. Zoals altijd rijdt de Heideslak ook op deze dag over de Sallandse Heuvelrug en wel tegen een gereduceerd tarief. Deze tocht met de Heideslak is wel korter dan normaal. 
 
Korte uitlichting van het programma:
 
- Thiosane Afrikaanse Muziek onder leiding van Marlon Read.
- Marlon Read bied de mogelijkheid om buiten  een workshop Djembe spelen te volgen van een uur.
- Een reiskoffer vol met verhalen.
Zuleika vertelt verhalen aan jong en oud en heb grote affiniteit met sprookjes en volksverhalen.
Al vertellend neem Zuleika  de kinderen mee naar verre landen en andere culturen. Tijdens deze voorstelling maken zij kennis met bijzondere plekken op aarde, onbekende volken met andere gewoontes en manieren. Kortom: de kinderen leren de wereld beter (ver)kennen...
- Kaliber kunstenschool.
Muziek: Kaliber Unplugged en Workshop Tekenen: Inzoomen op de natuur
 
Veel te zien, te proeven en te beleven
 
In het kader van Open Monumentendag organiseert Staatsbosbeheer tijdens de buitenmarkt samen met de Historische Kring Hellendoorn Nijverdal een bijzondere wandeling waar u op zoek gaat naar het verleden van de Sallandse Heuvelrug. Deze wandeling is online te boeken op onze site.
 
Ook exposeren tijdens de buitenmarkt, er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.
 
Op de buitenmarkt is nog plaats voor kunstenaars uit de regio en exposanten met streekproducten. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Ria de Zwart van Staatsbosbeheer. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, T 0548-612711 of per e-mail: buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl
 
 
Locatie:            Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
                          Grotestraat 281 7441 GS Nijverdal
Datum:             Zondag 10 september
Aanvangstijd:   10.30 uur
Eindtijd:           16.30 uur
Telefoon:           0548-612 711
E-mail:               buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: