Rapalje brengt temperamentvolle losbandigheid naar Openluchttheater

Datum: 20-07-2017

Rapalje brengt temperamentvolle losbandigheid naar Openluchttheater

Met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts brengen de mannen van de Schots/Nederlandse folkband op 29 juli vlammende energie naar het Openluchttheater Nijverdal met hun nieuwe show ‘Folk ’n Roll Theatertour’. Op muzikaal gebied hebben deze mannen niets meer te verbergen. Folk, eerlijk en puur. Een concert van Rapalje is een tijdreis, gekenmerkt door losbandigheid en een ruig leven. Maar die ene vraag blijft toch altijd hangen: wat zit er nou onder die kilts? Nieuwsgierig geworden? Kom dan op naar de ‘Folk ’n Roll Theatertour’, misschien lichten de mannen van Rapalje wel een tipje van de kilt voor u op! 

 

Kilts, Highlands en stampende Keltische muziek

Gekleed in ruige kilts, beenbandages, mouwloze shirts, tatoeages en getooid met een enorme hoeveelheid haar, maken de mannen van Rapalje al jaren een mix van Ierse, Schotse en Nederlands folkmuziek en spelen daarmee hun publiek vaak plat op middeleeuwse festivals, bruiloften en tijdens theaterconcerten. Opwindende en onstuimige muziek, gespeeld door een hecht ensemble, dat al meer dan twee decennia bij elkaar is. Dieb, William, Maceál en David zingen en spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán, Highland pipes, border pipes en theekistbas.

Nieuwe show: ‘Folk ’n Roll Theatertour’
Eerst was er de film ‘Folk ’n Roll, op reis met Rapalje’. Naar aanleiding van deze onthullende documentaire heeft de band een nieuwe show gecreëerd met dezelfde naam. Rapalje zingt en speelt u met deze nieuwe  tour door de Keltische wereld. Ook dit keer is er gekozen voor een versterking van de show met twee danseressen. Een knappend houtvuur maakt het decor af en je waant je dan ook in de middeleeuwen. Ga deze reis samen met Rapalje aan en kom als herboren uit het Openluchttheater Nijverdal. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: