Fietsexcursie over de Sallandse Heuvelrug

Datum: 20-07-2017

07:06 uur - Maak samen met een gids een fietstocht en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Rond de sallandse heuverlug is een grote afwisseling in landschaptypes, van bos en heide tot landbouwgronden en rivieren.

 

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden. 

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg. 

De fietstocht van ongeveer 15 kilometer gaat langs en over de Sallandse heuvelrug. Soms is het stevig trappen de bult op, maar het wordt afgewisseld met heerlijke rustige stukken over vlakke gedeelten. Het belooft een boeiende fietstocht door een afwisselend landschap te worden. Voor onderweg krijgt u een flesje drinken en een koek mee, dit is bij de prijs inbegrepen. 

Kom op de fiets naar het BuitenCentrum. Eventueel kunt u (tot maximaal 3 dagen van te voren) een fiets huren.

Datum: Woensdag 2 augustus

Vertrekpunt: BuitenCentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

Starttijd: 14.00 uur

Duur: ongeveer twee uur; lengte ongeveer 15 kilometer

Kosten: €7,50 volwassenen en €5,--  kinderen t/m 12 jaar 

Inclusief flesje drinken en koek

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 23-07-2017

Mijn fiets is bang dat hij moe wordt. Jammer, anders waren we er zeker op uitgetrokken met z'n tweetjes.

k.e schreef op 23-07-2017

HAN, kun je nog stommer berichten

Henk schreef op 23-07-2017

Ja Han heeft helemaal gelijk, het profiel van de banden slijt en ook de ketting, en de accu moet opnieuw opgeladen worden, dit is toch al met al een flinke kostenpost.

Han schreef op 23-07-2017

K.e. Zal het de volgende keer proberen. Goed?

Uw reactie

Naam:
Bericht: