Britt Tijhof uit Nijverdal zilver op het EK BMX in Bordeaux

Datum: 18-07-2017

21.24 uur - Britt Tijhof uit Nijverdal heeft afgelopen zaterdag 15 juli meegedaan met het EK BMX in Frankrijk (European BMX Championships 2017). In de categorie girls 10 year.

Vorig jaar heeft Britt voor het eerst meegedaan aan het EK BMX en won ze brons in Verona, Italië. Twee weken geleden werd Britt eerste tijdens het NK in Assen. Tot slot wist Britt een prachtige zilveren plek te behalen op het EK in Bordeaux, Frankrijk.
 
Britt was al een aantal dagen eerder naar Bordeaux afgereisd om de baan te verkennen en te trainen met alle Nederlandse deelnemers. Britt begon zaterdag met veel vertrouwen aan de manches. Ze had een mooie start en de eerste 3 manches ging Britt als eerste over de finish. Ondanks de sterke tegenstanders uit de andere landen was Britt rustig, goed gefocust en klaar voor de kwart finale waar ze als tweede finishte. In de halve finale had ze een moeilijke start. Tijdens de rit heeft ze hard gefietst, risico's genomen en wist ze als derde te eindigen.
De spanning was inmiddels behoorlijk opgelopen en de concurrentie moordend.
 
Een enorm spannende finale met een verdiend en knap resultaat. Een mooie tweede plaats voor Britt Tijhof op het EK BMX 2017. Prachtige resultaten dit seizoen.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: