Fysion kent drie nieuwe clubkampioenen in 2017

Datum: 13-07-2017

8.05 uur - Op zaterdag 8 juli hield gymnastiekvereniging Fysion haar jaarlijkse club kampioenschappen voor de actieve turnleden in sporthal de Kruidenwijk. Ruim 250 leden hebben die dag aan de wedstrijden deelgenomen. Vanaf 8.30 uur zullen de meisjes in de leeftijd t/m 10 jaar de spits afbijten.

 
 
 
Om +/- 12.00 uur zijn alle jongens 6 jaar e.o. en alle meisjes 10 jaar e.o. aan de beurt. Alle leden strijden om de felbegeerde wisselbeker.
De meisjes turnden op 4 onderdelen en de jongens op 5. De deelnemer met het hoogste gemiddelde score van alle 200 leden krijgt de felbegeerde wisselbeker!
 
Om 15.00 uur waren alle oefeningen geturnd en konden de laatste cijfers voor de einduitslag worden ingevoerd door de telcommissie. 
Heel veel leden van Fysion gingen met een medaille om naar huis, maar de beste 3 van alle 200 deelnemers van de discipline gym kregen naast een medaille ook nog een beker. 
Uiteindelijk ging de nog maar 6-jarige Mijs Overdrop er met de wisselbeker vandoor! 
Zij mag zich een jaar lang clubkampioen van de gymafdeling noemen.
 
Hieronder volgen de uitslagen van de beste 3 leden:
 
1e plaats Mijs Overdorp
2e plaats Lynn Konijnenbelt
2e plaats Myrthe Beuwer
3e plaats Isa Baan
 
Aansluitend op de wedstrijden van de gymleden, was het de beurt aan de leden van de springgroepen binnen Fysion. Ruim 50 leden deden mee aan de club springkampioenschappen.
Zij lieten spectaculaire sprongen zien op 3 verschillende toestellen; minitrampoline, minitrampoline toestel en de dubbele minitrampoline. Naast de individuele strijd, was er ook dit jaar weer de strijd om voor het beste team, ieder op zijn eigen niveau!
Aan het eind van de middag werden de cijfers bij elkaar opgeteld en kon ook de wisselbeker voor de beste spring(st)er binnen de vereniging worden uitgereikt. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Fysion ontstond er een gelijke score voor de clubkampioen, maar dit jaar was dit voor het eerst! 
Iris Bolink (18) en Martijn van den Berg (11) zich  een jaar lang clubkampioen springen van Fysion noemen. 
De 2e plaats ging naar Iris Volkers  en de 3e  plaats ging naar Rowan van der Heide. 
 
De leden, leiding en alle vrijwilligers kunnen terug kijken op een goed georganiseerde en  zeer geslaagde clubwedstrijden van Fysion Nijverdal. 
 
Verdere uitslagen en foto’s van de clubkampioenschappen staan binnenkort op de website:
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: