Clinics Diepe Hel Holterbergloop

Datum: 02-07-2017

Clinics Diepe Hel Holterbergloop

Vanaf eind augustus starten ASV Atletics en AV Holten weer met looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop op zondag 29 oktober. Bij ASV Atletics zal de eerste training plaatsvinden op woensdag 30 augustus. Op deze trainingen komen lopers af met allemaal verschillende wensen: een langere afstand lopen, een snellere tijd neerzetten of bijvoorbeeld genieten van het evenement en de natuur. Maar, de lopers willen vooral goed voorbereid zijn. Begeleid met een hardloopschema gaan de lopers een traject in van 9 weken, met 12 gezamenlijke trainingen, naar de Diepe Hel Holterbergloop.

 

In de wekelijkse trainingen op woensdagavond van anderhalf uur wordt erg veel aandacht besteed aan de basis van het lopen. De trainers gaan daarbij vooral inzetten op de verbetering van de loopcoördinatie, kracht, rompstabiliteit en looptechniek. In de tweede helft van de training wordt met gerichte tempo’s of fartlek gewerkt aan het snelheidsuithoudingsvermogen en de wilskracht. Deze trainingen worden gegeven op en vanaf de atletiekbaan van ASV Atletics te Nijverdal. In twee weekenden staan gezamenlijke duurlopen, op de heide en in het bos, gepland. Fraaie duurlopen met een paar speciale trainingsopdrachten. Uiteraard zal ook in het weekend het parcours worden verkend, geen verassingen dus. In de clinics zit eveneens een deelname aan de nieuwe CityRun Nijverdal 5km op 24 september verwerkt. Mooi om alvast wat wedstrijdervaring op te doen.

 

De lopers worden ook voorzien van extra informatie. Bijvoorbeeld informatie over: voeding, rekken, ademhaling en trainen met een hartslagmeter.

 

Wil je meer weten over clinics: kijk op de site van ASV Atletics www.atletics.nl of voor de clinics bij AV Holten www.avholten.nl

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: