8 Districtkampioenen bij FCV de Lochsprinters.

Datum: 25-06-2017

8 DISTRICTSKAMPIOENEN bij FCV de Lochsprinters.

Alweer de laatste districtswedstrijd van de A-serie van seizoen 2017. Vandaag mochten we afreizen naar Klazienaveen. Nadat het de hele week tropisch weer is geweest, moesten sommigen toch wel even weer wennen aan de wat frissere temperaturen. Voor de crossers natuurlijk veel beter om met deze temperaturen te fietsen!

Het aanmelden verliep vlot, mede omdat er op deze laatste wedstrijddag geen Open Klasse wordt gereden. Na deze laatste wedstrijd worden de punten opgesteld en de eindstand uitgerekend. Dan vindt de ook prijsuitreiking plaats en worden de districtskampioenen bekend gemaakt.

Voor sommige rijders nog een spannende dag, wordt het een podiumplek of toch net er naast. Zelfs het kampioenschap hing voor een enkeling nog aan een zijden draadje.

De training is een goed moment voor de rijders om te kijken hoe de baan loopt, waar de sterke stukken zitten en waar de technische vaardigheden uit de kast moeten worden gehaald.

Om 10.30 uur begon deze laatste doorslaggevende wedstrijd. Al in de eerste manche kwamen er bij de jongens van 11 jaar 2 Lochsprinters met elkaar in botsing. Nathan Damsteeg en Tim van Silfhout raakten elkaar vol in hun strijd om elkaar voor te blijven.

In de tweede manche schoot Renzo Sasbrink helaas uit zijn clicks wat hem een valpartij opleverde. Hierdoor kwam hij als 7e over de streep. Dit maakte het voor het eindklassement nog even weer spannend want hij maakte een goede kans op het kampioenschap. Gelukkig wist hij zowel zijn derde manche als zijn finalerace weer winnend af te sluiten.

Ook zijn kleinere broertje Branco Sasbrink ging in de derde manche flink onderuit. Hij zat echter in no-time weer op zijn fiets en kon zonder kleerscheuren zijn wedstrijd uit fietsen.

De Lochsprinters hebben uiteindelijk 8 DISTRICTSKAMPIOENEN en 17 podiumplaatsen weten te bemachtigen;

De kampioenen zijn;

Jaïr Tomasoa ( J 7) Jochem Santing ( J 8) Roan Davids ( J 10) Renzo Sasbrink ( J 14) Tom van Heun ( J 15-16) Kim van Gemert ( M 4-5) Kim Kuilder ( M 6-7) Laura Davids ( M 12-13)

Tweede plaatsen waren er voor;

Dave van Gemert ( Cr 40-) Lars JansenofLorkeers ( J 8) Lars Timmer ( J10)
Lisa van Silfhout ( M8-9) Laure Gottemaker (M 10-11)

Derde plaatsen waren er voor;

Niek Borkent ( J 11)

page1image21928

Mart Scholman ( J 17+) Kenzi Sasbrink ( M8-9) Amber Davids ( M 12-13)

We feliciteren alle rijders met hun behaalde resultaten!

De wedstrijdkleding kan even in de kast, we gaan even ontspannen tijdens de zomerstop. Er wordt natuurlijk nog wel gewoon door getraind ( houdt het stoplicht op de site in de gaten) om elkaar weer te treffen tijdens de eerste wedstrijd van de B-serie van seizoen 2017 op 2 september op de baan van DVO Haaksbergen!!! 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: