Vandaag zaterdag 24 juni ReggeCoastShantyFestival in Nijverdal.

Datum: 23-06-2017

                                                        

 Op 6 podia zullen shanty’s en zeemansliederen liederen te horen zijn. Het zingen van zeemansliederen geniet een grote populariteit in de gehele regio. Dit blijkt wel tijdens het Regge Coast Shanty Festival , dat Shantykoor Die Regghe Sangers jaarlijkse organiseert. Dit evenement in het centrum van Nijverdal trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Zij genieten in stilte met een hapje en drankje van de gezellige sfeer, maar veelal wordt er uit volle borst meegezongen en gedanst door het aanwezige publiek.

Stoere zeemansliederen klinken over de Meijboomstraat, Grotestraat en het Keizerserf tijdens het festival. De mannen en vrouwen zingen over storm, averij en liefdesver­driet op de grote zeeën. In verband hiermee zal de Grotestraat afgegesloten zijn voor het verkeer.  

In 2009 was Nijverdal het decor voor het grootste shantyfestival van Nederland. Maar liefst 24 koren uit het hele land zongen klassiekers als ‘Meisje..., ik ben een zeeman’ en ‘De Zuiderzee ballade’. De koren traden op acht podia meerdere malen op, met in totaal ruim 1200 zangers. Gezellige drukte veroorzaakt diverse opstoppingen, maar dat nemen de meeste mensen voor lief.

De koren aan het ReggeCoastShantyFestival zijn bekend. 

1. de Sjompiezangers Gramsbergen
2. Shantykoor de Compagnonvaarders Oosterwolde.
3. Shantykoor Riessen Rijssen.
4. Shantykoor de Boezemvrienden Apeldoorn
5. Shantykoor de Leesanghers uit Enter / Wierden
6. De Schuytenvaerders Tubbergen
7. Loo en Drostensingers / Dalen
8. Shantykoor Waardenburg.
9. De Rundezangers Emmer-Compascuum.
10.Die Regghe Sangers.
11. Met hart en smart

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Harm schreef op 23-06-2017

Nr 11 Een nieuw zeemanskoor ???Staat niet op de flyer???

Mannes schreef op 25-06-2017

Dit zijn duidelijk oude videobeelden, niet van 2017. Jammer!

Pieppe schreef op 25-06-2017

Mannes als je naar de geplaatste datum kijkt kan ook jij begrijpen dat er nog dit jaar nog geen video beelden van waren op 23 juni 2017

Harm schreef op 26-06-2017

Klopt helemaal Mannes, ik sta op de video tussen het publiek en afgelopen zaterdag was ik daar helemaal niet aanwezig. haha

Uw reactie

Naam:
Bericht: