Buitenbaden Het Ravijn mogelijk nog open na Strong Man Run

Datum: 19-06-2017

 

Buitenbaden Het Ravijn mogelijk nog open na Strong Man Run

 

 

De buitenbaden van Het Ravijn blijven mogelijk langer open dit zomerseizoen. De sluitingsdatum is gepland op 3 september, maar bij uitzonderlijk mooi weer is er mogelijkheid tot verlenging.

Jaarlijks wordt het zomerseizoen van zwembad Het Ravijn afgesloten met de Strong Man Run en baas- en hondzwemmen. De buitenbaden van Het Ravijn maken vanaf het eerste uur onderdeel uit van het parcours van de SMR die dit jaar plaatsvindt op zondag 3 september.

 

Mooie nazomer

Afgelopen zomer was het weer in september nog uitzonderlijk mooi. “Vanuit de samenleving kregen we daarom verzoeken om de buitenbaden langer open te stellen,” vertelt Johan Coes, wethouder Sport. “Dat begrijpen we heel goed. Het is ook heerlijk om in de nazomer nog even te kunnen genieten van het mooie weer en een verfrissende duik te kunnen nemen.” 

 

Strong Man Run

“Het schoonmaken van de buitenbaden en het opnieuw vullen met schoon water,” zo vertelt wethouder Coes “kost na een bezoek van duizenden, ‘muddy’ SMR-deelnemers, veel tijd en energie. We kunnen normaal gesproken na de SMR pas vanaf de tweede week van september eventueel de buitenbaden weer gebruiken. Dit betekent dan een forse investering ten opzichte van het aantal bezoekers op een moment dat de scholen alweer zijn begonnen.” 

 

Compromis

“Daarom zijn we dit jaar al vroeg met de organisatie van de SMR in gesprek gegaan” aldus wethouder Coes. “We hebben goede afspraken kunnen maken. 

De SMR-deelnemers gaan dit jaar alleen door het middeldiepe bassin. Voordat zij in het bassin belanden moeten  ze eerst een obstakel met watercontainers  nemen. Op deze manier wordt het bassin minimaal vervuild, waardoor het mogelijk is de buitenbaden open te houden bij uitzonderlijk mooie weersomstandigheden. En dat is precies wat we willen. We blijven heel graag onderdeel uitmaken van de SMR, een uniek en geweldig evenement in onze sportieve gemeente. Tegelijkertijd willen we ook tegemoet komen aan de wensen van onze klanten en de buitenbaden langer open houden als het weer daarvoor aanleiding geeft.” 

 

Baas- en hondzwemmen

Traditiegetrouw sluit Het Ravijn het buitenbadseizoen af met veel gespetter en vermaak. Honden en hun baasjes springen op de allerlaatste openingsdag gezamenlijk in de buitenbaden van Het Ravijn. De datum voor het baas- en hondzwemmen wordt dit jaar dus afhankelijk van het weer.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hendrik schreef op 20-06-2017

Slim van de wethouder.

Roos schreef op 20-06-2017

Slim van D66, PvdA, Burgerbelang en HOP -> https://raad.hellendoorn.nl/Vergaderingen/Raad/2016/27-september/19:30/Motie-vreemd-aan-de-orde-van-de-dag-over-opening-buitenbad-in-september

Uw reactie

Naam:
Bericht: