Trampolinespringers Fysion presteren uitmuntend op Nederlands Kampioenschap

Datum: 19-06-2017

07:38 uur - Het weekend van 17 en 18 juni ’17 stond volledig in het teken van het Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam, hét gymspektakel waar vele sporters een seizoen naar toe werken. In de enorme hallen van Ahoy worden verschillende Nederlandse kampioenschappen gehouden in meerdere disciplines. Het individueel Nederlands Kampioenschap springen was er daar één van.

In hal 2 mochten op zaterdag 17 juni maar liefst 12 “Fysionners” mee in verschillende categorieën en verschillende niveaus. In de A-Lijn, het allerhoogste niveau, kwamen uit in de categorie jeugd: Iris Volkers, Lise Rutgers en Martijn van den Berg. A-Lijn, junior: Beau Verschoor, B-lijn junioren: Rosa Bakker, Fleur Broens en Zoey Vliek. Tot slot in de B-Lijn senioren categorie: Iris Bolink. Al deze springers zijn onder leiding van Mirko Heuver en Elsanne Luijmes. Onder leiding van Rick Bouwhuis, Robert Grootenhuis en Iris Bolink deden ook nog vier springsters mee: Chaya Dijkgraaf, Marit Timpers, Lotte Heerdink (senior categorie) en Lisa Volkers (jeugd categorie) in de C-lijn.

Op zo’n mega belangrijke wedstrijd je moeilijkste sprongen laten zien, strijden tussen de top van Nederland en dan ook nog goed springen; dat is al een prestatie op zich! Vele springers stegen boven zichzelf uit op deze dag. Enkele hoogtepunten waren; zeer succesvolle volledige series op airtumbling van Rosa, ontzettend hoge dubbele salto’s van Zoey en Iris V. Iris Bolink liet zien vooral heel erg vooruit te zijn gegaan in haar schroeven en de senioren C-lijn hebben nog nooit goed gepresteerd op wedstrijden. Voor de jonge Lisa was het een enorm hoogtepunt om aan zo’n grootste wedstrijd mee te mogen doen en ze straalde de hele dag door van top tot teen. Fleur liet prachtige sprongen zien op de minitrampoline en alle springers kijken terug op een zeer geslaagde wedstrijddag. Er mochten maar liefst vier Fysionners het ere podium betreden!

Brons voor Lise Rutgers op airtumbling en airtrack, Brons voor Beau Verschoor op airtumbling, Zilver op minitrampoline pegasus voor Martijn van den Berg, Lise Rutgers en Marit Timpers. De springers namen allen vol trots hen medailles in ontvangst. Naast deze prachtige medailles werden nog meer top 10 resultaten behaald, waaronder: Iris V 4e en Rosa 5e op airtumbling; op pegasus een 6e plek voor Chaya en 11e plek voor Lotte. Op minitrampoline een 4e plek voor Martijn en een 8e plek voor Fleur. 

 

Op zondag 18 juni 2017 mochten er nog eens vier springers in actie komen; Fleur Broens, Zoey Vliek, Iris Volkers en Lise Rutgers deden mee aan de micro teamgym wedstrijd. Deze werd voor het eerste gehouden in Ahoy Rotterdam, een spectaculaire tak van springen waarin drie onderdelen worden laten zien: airtrack, minitrampoline vrij en minitrampoline pegasus. Zenuwen waren toch wel flink aanwezig doordat alles net iets anders en nieuw was. Ze deden mee in de categorie junioren B-Lijn. Er werd erg goed gesprongen, helaas waren er hier en daar ook wat foutjes maar werden aan de andere hand ook prachtige dubbele salto’s en schroeven gesprongen. Al met al was deze wedstrijd een groot succes en hebben de meiden enorm genoten van deze ervaring. Het team is op een keurige 7e plek beëindigd. 

 

Voor alle springers was dit weekend een prachtige bekroning op al het harde werken van het afgelopen seizoen. Trainsters zijn dan ook meer dan trots op al deze toppers.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: