Wijkvereniging De Kruidenwijk investeert wederom in AED voor de wijk

Datum: 15-06-2017

14:58 uur - De gemeente Hellendoorn heeft een aantal jaren geleden de AED's op de agenda gezet. Hierop is destijds geïnvesteerd in een behoorlijk aantal AED's voor diverse locaties beschikbaar gesteld.

 

Onderhoud en dergelijke was dan voor de desbetreffende vereniging of instantie. Daarvoor was destijds een stimuleringsregeling bedacht.Daar is de gemeente inmiddels van afgestapt. Hierdoor wordt er afstand gedaan van een behoorlijk aantal AED's binnen de gemeente. Zo ook binnen de Kruidenwijk.

 

De wijkvereniging heeft vorig jaar reeds een kast gekocht welke hangt bij de familie Biemans op de Vilderveensweg 7. De heer Biemans heeft een AED en op deze manier kan de omgeving er ook gebruik van maken. Door de veranderingen op dit vlak binnen de gemeente Hellendoorn stond ook de AED aan de Haagwinde 5 op de nominatielijst om te verdwijnen. De kast was al behoorlijk verouderd en de accu was ook aan vervanging toe.

Het bestuur van de wijkvereniging heeft daarop besloten de vervanging van deze kast en het onderhoud van de AED voor haar rekening te nemen. De nieuwe accu is in de onderhandelingen op kosten van de gemeente vervangen.

 "Het wel en wee van de mensen in onze prachtige Kruidenwijk is iets waar wij voor staan en ons dan ook aantrekken. Hiermee willen wij nogmaals onderstrepen dat wij buiten het organiseren van heel afwisselende activiteiten voor jong en oud, ons zeer maatschappelijk betrokken voelen. De beslissing om bovenstaande te doen is dan ook unaniem genomen binnen het bestuur" aldus voorzitter Marcel Otter.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

k.e schreef op 15-06-2017

een heel mooi gebaar van de kruidenwijk, en een groot aderlating van gemeente.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-06-2017

Wanneer je alleen bent en denkt een hartaanval te krijgen, moet je heel hard, heftig gaan hoesten. Tip kreeg ik van AED-instructrice.

Pff schreef op 15-06-2017

En zo proberen we iedereen in leven te houden, gewoon rustig door gaan is er niet meer bij.

Uw reactie

Naam:
Bericht: