Theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’ zoekt vrijwilligers

Datum: 15-06-2017

10.23 uur - Het grootste Twentse theaterspektakel van het jaar, ‘Het Verzet Kraakt’, zoekt enthousiaste mensen voor allerlei vrijwilligersfuncties achter de schermen. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst hierover op maandag 19 juni a.s. om 19.00 uur in het Stadslab op het Indiëterrein in Almelo. Aanmelden en meer informatie: vrijwilligers@hetverzetkraakt.nl.

 
‘Het Verzet Kraakt’ is een communityproject dat zijn zijn kracht krijgt door de samenwerking van professionals en amateurs: op alle niveaus en bij alle onderdelen van het project. Een productie als deze kan niet zonder vrijwilligers. Tijdens de voorstellingen zijn er elke avond achter de schermen 200 mensen nodig. Maar ook in de voorbereiding is het productieteam op zoek naar ‘handjes’. Werktijden zijn afhankelijk van de functie en altijd in overleg. 
 
Welke functies zijn er zoal?
Horeca: catering voor cast en de medewerkers aan Het Verzet Kraakt
Naaisters: naaien van kostuums e.d. voor de hele productie
Gastvrouw en gastheer: ontvangen en begeleiden van de bezoekers
Technische ondersteuning: voor en achter de schermen
Parkeerhulpen: om het verkeer in goede banen te leiden
Toiletdames: schoonhouden van de toiletten
Productieassistenten: alle voorkomende zaken in opdracht van de productieleiders uitvoeren
Runners: wegbrengen en ophalen van diverse spullen en shuttledienst voor personen
Schoonmakers: o.a. het terrein schoonhouden
Grimeren cast: alle acteurs en actrices grimeren onder leiding van professionals
Kleedsters: alle acteurs en actrices helpen bij het aankleden
Administratieve hulp: het maken en bijhouden van diverse lijsten, mail bijhouden e.d.
Promotie: bij braderieën, jaarmarkten, evenementen en meer willen we bezoekers vertellen over ‘Het verzet kraakt’
 
Vrijwilligersavond op 19 juni
Op maandag 19 juni om 2017 om 19.00 uur is een vrijwilligersavond bij het Stadslab op het Indiëterrein aan de Sluiskade Noordzijde 14 in Almelo. Het productieteam vertelt hier meer over de voorstelling en de (vrijwilligers)functies die er zoal zijn. Geïnteresseerden voor deze bijeenkomst kunnen zich hiervoor aanmelden door een mail met hun contactgegevens te sturen naar: vrijwilligers@hetverzetkraakt.nl. 
 
Wat is ‘Het Verzet Kraakt’?
‘Het Verzet Kraakt’ is een Twentse communityproject rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Het project bestaat uit drie onderdelen: exposities in zes gemeenten in mei – juli 2017, de theaterproductie in augustus/september 2017 en een speelfilm in 2019. 
 
Onderdeel van ‘Het Verzet Kraakt’ is een musical- en theaterspektakel in augustus/september 2017. De theaterproductie wordt  20 – 25 keer opgevoerd voor een publiek van ongeveer 1.250 bezoekers per keer. Bezoekers krijgen een avondvullend programma voorgeschoteld met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel wordt opgevoerd op een oud industrieterrein (Indiëterrein) en een rangeerterrein voor de treinen naast het NS-station in Almelo. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op www.hetverzetkraakt.nl.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: