Exhibition on Screen: een meeslepende reis met Michelangelo

Datum: 14-06-2017

13.27 uur - We kennen allemaal de spectaculaire beeldhouwwerken en schilderijen van de veelzijdige Italiaanse kunstenaar Michelangelo, maar wat weten we eigenlijk echt van deze geniale renaissance artiest? Wie was deze ambitieuze en gepassioneerde man? Kom op zondagochtend 25 juni om 11.00 uur naar ZINema en bekijk de film ‘Exhibition on Screen: Love and Death’ en wellicht worden uw vragen beantwoord tijdens deze indrukwekkende en onthullende film over het leven van Michelangelo. 

 
Ontdek de grootsheid van Michelangelo
De film ‘Exhibition on Screen: Love and Death’ geeft u de kans om de grootsheid van Michelangelo te ontdekken en uit te vinden waarom hij zonder twijfel één van de grootste artiesten uit de renaissance is, of misschien wel van alle tijden. In de film wordt ingegaan op zijn relaties met zijn tijdgenoten en zijn waardevolle artistieke nalatenschap. De film biedt een frisse kijk op deze raadselachtige man en neemt u mee op reis langs de grote kerken en musea van Florence, Rome en het Vaticaan om het stormachtige leven van Michelangelo te ontdekken.
 
Meeslepend en filmisch
Vaak ontbreekt het de moderne mens aan tijd op topexposities te bezoeken. Daarom ging ‘Exhibition on Screen’ vier jaar geleden een samenwerking aan met topmusea en kunstinstituten om deze spraakmakende tentoonstellingen over grote kunstenaars op het witte doek te brengen. Het zijn prachtige documentaires geworden, biografieën met exclusieve beelden achter de schermen van musea en kerken. Hieronymus Bosch, Claude Monet en het Amerikaanse impressionisme gingen Michelangelo voor. Een meeslepende, filmisch reis langs een van ’s werelds meest geliefde kunstenaars. Ook volgend seizoen zorgt ZINema weer voor een nieuwe serie films in deze reeks.
 
Kaarten reserveren
Kaarten voor deze film zijn af te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: