Verhalen van voorbij

Datum: 13-06-2017

9.59 uur - Vrijdag 16 juni presenteert Uutgeverieje ’n Boaken haar nieuwste boek in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Omdat de uitgeverij twintig jaar geleden is opgericht, heeft de publicatie een bijzonder karakter.

 
 
Aan twintig auteurs is gevraagd iets te schrijven over een bijzondere plaats en of gebeurtenis. Het gaat om herinneringen en overleveringen die bij veel mensen nu nog voortleven, maar dat alles vervaagt. Dit zogeheten collectieve geheugen wil de Uutgeverieje een duwtje in de rug geven met het jubileumboek Verhalen van voorbij. Geprobeerd is alle kernen van de gemeente te betrekken bij het samenstellen van de lijst van onderwerpen.
 
Het gaat hier bijvoorbeeld om de eeuwenoude dodenweg Haarle - Hellendoorn, een vrij onbekend gedicht van Johanna van Buren, de kleuterschool in het gebouw waar nu een Chinees restaurant is gevestigd, de nog altijd zichtbare gevolgen van een neerstortende V1, de voormalige vuilnisbelten in Hulsen, het reeds lang verdwenen station in Haarle, de Zaandkoele in Nijverdal enzovoort.
Willem Wijnen maakte bij elk onderwerp een foto van de huidige situatie. Zo blijft de historie een altijd voortgaande beweging.
 
Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en kost € 14,50. Leden van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal krijgen het gratis. Een goede reden om lid te worden!
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: