De schapen worden geschoren tijdens Schaapscheerdersfeest

Datum: 29-05-2017

10.51 uur - Zondag 11 juni organiseert Staatsbosbeheer een schaapscheerdersfeest rondom de schaapskooi Twilhaar, nabij de Paltheweg in Nijverdal. Hier kunnen jong en oud zien hoe de schapen worden geschoren voordat ze  in de zomer  de heide op gaan om te grazen. Bij het schaapscheerdersfeest is ook een kleine markt met streekproducten georganiseerd en er zijn, tegen een kleine vergoeding, diverse activiteiten voor kinderen.
 
Voor het behoud van heidelandschap is een kudde schapen op de heide van groot belang. Zij zorgen ervoor dat het gras tussen de heide en jonge opslag van bomen weg gegraasd wordt, zodat de heide niet dichtgroeit met bomen en er ruimte ontstaat voor jonge hei. Een afwisselende heide is belangrijk voor veel planten en diersoorten die van dit heidemilieu afhankelijk zijn.
 
Het schaapscheerdersfeest is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 16.00 uur.
 
Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat in Nijverdal. Vanaf daar is het ongeveer anderhalve kilometer wandelen naar de schaapskooi.  Natuurlijk is de schaapskooi ook prima te bereiken met de fiets. 
 
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, tel. 0548-612711.
 
Foto: Staatsbosbeheer, Janneke de Groot.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 29-05-2017

Als een geschoren schaap over de hei heeft gelopen, hoeven de korhoenders niet meer te hopen.

Han schreef op 29-05-2017

@Henny. Er staat ook niet dat de paltheweg in Nijverdal is. Het festijn is in Nijverdal, ergens nabij de paltheweg. Ik zie het probleem niet.

Hendrik schreef op 30-05-2017

@ Henny. De Paltheweg is buiten HAARLE!!!! En loopt tot voorbij de schaapskooi buiten NIJVERDAL!!!

Uw reactie

Naam:
Bericht: