SVVN speelt nacompetitie

Datum: 18-05-2017

14.27 uur - Afgelopen zaterdag werd het reguliere seizoen 2016-2017 afgesloten in Kloosterhaar tegen de plaatselijke voetbalvereniging aldaar. Het was een zeer open wedstrijd met vele kansen voor beide doelen. De thuisclub ging met een 2-1 voorsprong rusten, maar in de tweede helft boog SVVN de achterstand om in een voorsprong door twee doelpunten van Remy Zweers beide op aangeven van Jimmy Scharphof.

 
Dit betekende de zevende overwinning van dit seizoen. Omdat, zoals verwacht, ook RKSV thuis won van hekkensluiter SC Lemele blijf de stand ongewijzigd en eindigt SVVN op de 12de plaats. Dit betekent dat SVVN in de nacompetitie de op één hoogst geëindigde periodekampioen (of in dit geval de plaatsvervangende periodekampioen) van de 4de Klasse D. treft.
 
Deze luistert naar de naam Sportlust Glanerbrug. Daar waar SVVN afgelopen seizoen als kampioen promotie afdwong naar de 3de Klasse bewandelde Sportlust Glanerbrug juist de omgekeerde weg. Sportlust eindigde op de laatste plaats en degradeerde naar de 4de Klasse. Door een 2-0 thuiswinst op directe concurrent VV Daarlerveen wist Sportlust Glanerbrug op de laatste speeldag de 3de plaats veilig te stellen en daarmee deze nacompetitietreffen met SVVN afdwong.
 
Het is al een hele tijd geleden dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in competitieverband. Of de beide teams speelden op verschillende niveaus of in verschillende klassen. De laatste keer was op 27 november 2004. Ondanks een numerieke meerderheid tijdens de restant van deze eerder gestaakte wedstrijd gaf SVVN deze wedstrijd een voorsprong uit handen. Uiteindelijk maakte dat niet uit want SVVN werd dat seizoen kampioen van de 3de Klasse D. Dat is allemaal geschiedenis. Nu maken beide ploegen in een onderlinge confrontatie uit wie volgend seizoen in de 3de Klasse mag voetballen.
 
De heenwedstrijd is zaterdag op Sportpark Bultserve in Glanerbrug. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Maarten Spoon uit Lochem. Hij wordt geassisteerd door heren Jan Tanke en Adrie van Tiel beiden uit Enschede. De week er op wordt de return in Nijverdal gespeeld.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 21-05-2017

2-1

Uw reactie

Naam:
Bericht: