Prachtige prestaties op NK turnen!

Datum: 16-05-2017

8.44 uur - Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, het moment waar je een heel seizoen naar toe werkt. Een wedstrijd waar je zeker niet zo maar komt te staan, HET Nederlands Kampioenschap turnen 3e divisie 2017!

Het seizoen begon voor Fysion met zes turnsters in de derde divisie. Het was hard knokken om door te stromen naar een volgende ronde en een fout kon fataal zijn in de doorstroming. Lise Rutgers en Tara Landman hebben in de voorgaande 5 wedstrijden laten zien waarom zij een plekje hebben verdiend op het Nederlands Kampioenschap. Voor beide turnsters waren er meerde podiumplekken in de voorrondes en tijdens de 1/2 finale NK stroomden zij als 5e en 7e door naar de all alround finale van het NK. Het was een lange weg om hier te komen maar door zich voor het NK te plaatsen bewijzen Lise en Tara dat zij bij de beste 36 van hen categorie horen, wat een prestatie op zich! De omroeper liet tijdens de wedstrijd vallen dat al deze twee toppers elk al ruim 450 turnsters achter zich hebben gelaten!
 
Lise Rutgers (geboren 2006) mocht in ronde 1 startten in de categorie Pupil 2 N3. Het eerste toestel was direct de zenuwenslopende balk, maar die turnde ze goed! Wel een enkele wankeling hier en daar maar ze bleef er op staan. Met een mooie overwinning voor haar zelf door boogje achterover, met succes, voor het eerst in haar oefening te turnen. De kop was er af en de zenuwen onder controle, op naar haar favoriete toestel: vloer. Een prachtige oefening liet ze hier zien. Ook op sprong en brug presteerde Lise naar kunnen en heeft ze laten zien wat ze kan, wat knap op zo'n belangrijke wedstrijd. Lise is 30e geworden van heel Nederland !!
 
Tara Landman (geboren 2004) mocht in ronde 2 haar wedstrijd turnen in de categorie Jeugd 2 3e divisie. Ook Tara begon haar wedstrijd op balk, van te voren is besloten dat Tara meer risico's zou nemen deze wedstrijd en op balk probeerde ze dan ook maar liefst twee nieuwe elementen uit. De een met succes en de ander helaas niet, ze moest de balk helaas twee keer te vroeg verlaten. Nu moesten we de knop om zetten en toch met een geheven hoofd de wedstrijd uit turnen. En wat heeft ze dat ontzettend knap gedaan!!! Vooral op vloer, nota bene het toestel na balk deed ze voortreffelijk met een prachtige 8e plek in haar categorie. Ook op sprong liet ze twee prachtige sprongen zien en lukte het op brug haar hele oefening door te komen. Wat een karakter heeft deze jonge turnster getoond om met zo'n opgeheven hoofd de wedstrijd af te maken! Tara is 35e geworden van heel Nederland!!
 
Lise en Tara turnen 7 uur in de week onder leiding van Manon Snellink, Nienke Ekelenkamp, Mirko Heuver en Elsanne Luijmes. Nog nooit eerder stonden er twee turnsters op het Nederlands Kampioenschap en trainers zijn dan ook ontzettend trots op deze prestaties! Aanstaande zaterdag is het de beurt aan onze finalisten van de 4e divisie. Zij turnen in Doetinchem hem hoogst haalbare finale: de districtfinale. In die wedstrijd staat Fysion met maar liefst 5 turnsters, ook een ongekend hoog aantal! 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: