Heren en Dames Z&PC Het Ravijn verliezen opnieuw hun wedstrijden

Datum: 27-03-2017

8.24 uur - De waterpoloheren en waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagavond opnieuw een verlies moeten incasseren. De heren verloren in Ede met 7-6 van Polar Bears. Het zesde verlies duel van deze competitie na de winterstop. De waterpolo dames moesten tegen regerend landskampioen ZVL in Leiden met 15-13 het onderspit delven.

 
 
 
 
Dames 1:
De eerste periode speelden de ploeg van Rudy Schwarte nog iets te afwachtend tegen regerend landskampioen ZVL, vond woordvoerster Jolien van Brouwershaven. “In de tweede periode hebben we een hele goede periode gespeeld en met 1-6 gewonnen”, analyseerde Van Brouwershaven. In de derde periode ging de wedstrijd  gelijk op. In de laatste periode ging ZVL over op een andere tactiek in de verdediging waardoor de Ravijndames een aantal contra's tegen kregen. ZVL speelde hierna de wedstrijd goed uit. “We balen van het verlies, maar hebben ook een goed gevoel over gehouden aan deze uitwedstrijd. Dit geeft vertrouwen voor de play offs. De scores waren daarnaast heel verdeeld. Dit laat ook zien dat we aan alle kanten gevaarlijk zijn en niet afhankelijk van een paar speelsters”.
 
Statistieken:
Dames ZVL -Het Ravijn: 15-13 
Periodestanden 5-2,6-8,10-9,15-13
Doelpunten Het Ravijn: Luna de Vries 4x, Lisanne Zonder 2x, Tessa Stutterheim 2x, Lieke Klaassen 2x, Jolien van Brouwershaven 2x, Sophie Veldhuis 1x.
 
Heren 1:
“De wedstrijd tegen Polar Bears hadden we moeten winnen”, vond aanvoerder Lars Gottemaker. We hebben het laten liggen doordat we in de laatste periode verslapten en Polar Bears via 3-3 uit lieten lopen naar een 7-3 voorsprong. En dat terwijl de ploeg van Hans van Zeeland genoeg kansen wisten te creeren, maar verzuimden dat in doelpunten om te zetten. Verdedigend waren de Nijverdallers wel goed, maar dat Polar Bears naar een grote voorsprong kon uitlopen, bleek een te groot gat voor de Nijverdsallers. “We hebben het zelf weggegeven”, concludeert Gottemaker. De laatste 2 wedstrijden moeten worden gewonnen. Zaterdag 1 april speelt de ploeg van Van Zeeland uit tegen Donk. Op 8 april is de laatste competitiewedstrijd thuis tegen AZC. Als deze wedstrijden winnend worden afgesloten, betekent dat een goede positie in de play-offs.
 
Statistieken:
Heren Polar Bears - Het Ravijn : 7-6. 
Periodestanden : 2-1, 2-2 (0-1),5-3( 3-1),7-6 ( 2-3), 
Doelpuntenmakers Het Ravijn : Sander Veltkamp, en Laurens Jan Schothans beiden 2x,  Lars Gottemaker en Wicher Diallo beiden 1x.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: