SVVN 1 stunt tegen koploper

Datum: 26-03-2017

19.40 uur - Na het debacle van vorige week in Lemele ontving het eerste elftal van SVVN afgelopen zaterdag de koploper van de 3de Klasse D Voorwaarts V. Gezien de posities van beide teams en de vorm waarin het verkeerd beloofde het moeilijke middag te worden voor het vlaggenschip van De Volharding.

Arbiter Roel Poffers had ook een thuiswedstrijd en floot omstreeks 14:30 uur voor aanvang van deze wedstrijd. SVVN kon buiten de langdurig geblesseerden beschikken over volledige selectie en had een kleine transformatie ondergaan in vergelijking met voorgaande weken. Aanvoerder René Sikkelbein zakte een linie terug waardoor er op het middenveld een mannetje extra was. Een 4-4-2 formatie dus.

Eerder dit seizoen werd SVVN nog onder de voet gelopen door Voorwaarts maar van dat spelbeeld was in het begin van deze wedstrijd niets terug te zien. Vanaf de start deed SVVN niet onder voor de koploper. Net als afgelopen weken werd er voor elke meter geknokt. Maar stond het team uiterst gegroepeerd en was de werklust effectief.

In de 10de minuut volgde een voorzet vanaf links die in de zestien terug wordt gelegd op René Sikkelbein. De bal stuiterde nog naar op maar de aanvoerder nam de bal vol op zijn pantoffel en joeg het kleinood snoeihard in de kruising achter de kansloze doelman Stuifzandt van Voorwaarts. Een plezierige meevaller voor het team waar de laatste tijd het toch vooral tegenzat.

De 1-0 voorsprong werd gekoesterd en SVVN bleef op dezelfde voet verder speelde waardoor het Voorwaarts erg moeilijk maakte om in hun spel te komen. Toch komen de gasten in de 21ste minuut op gelijke hoogte doordat Jordy Harms doelman Michiel Middelesch omspeelde vanaf de achterlijn toch nog het doel weet te vinden met iets wat leek op een trekstoot.

Ook na deze tegenvaller bleef SVVN volharden in het spel waarmee te waren begonnen. Strak 2 minuten na het tegendoelpunt vindt SVVN de hernieuwde voorsprong. René Sikkelbein ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan en laat de wind de bal dragen over de goalie heen waardoor hij op prachtige wijze de 2-1 laat aantekenen.

Ook na deze voorsprong veranderd het spelbeeld niet. Voorwaarts heeft dan wel meer balbezit, maar echt gevaarlijk wordt het niet. In de 31ste minuut wil Bernd Bove voorgeven maar ziet hij zijn voorzet op de bal belanden. Een minuut later gaat de bal wel in het doel, maar Jordy Harms scoort vanuit een buitenspelpositie zodat deze treffer van Voorwaarts geannuleerd.

Ook het laatste gevaar van de eerste helft komt van de gasten. De aanvaller wordt naar buiten gedreven en zijn schot belandt in het zijnet. Zo gaat SVVN aan de thee met een plezierige en toch verrassende 2-1 voorsprong.

Na rust wordt bij Voorwaarts de sluwe doelpuntenmachine Gert Dogger gebracht om het naderende onheil te keren. SVVN laat de tweede helft de bal aan Voorwaarts en verdedigt de voorsprong door zich compact op te stellen. Niet zonder succes want Voorwaarts kan de tweede helft maar niet gevaarlijk worden.

Voor het spelbeeld van de tweede helft is het tekenend dat het eerste wapenfeit van de gasten pas een kwartier voor tijd plaats vond. Niet dat iemand met een groen-wit hart dit erg vond overigens. Een afstandsschot van Voorwaarts noopt Michiel Middelesch om zich helemaal te strekken maar hij weet de bal uit zijn doel te slaan ten koste van een corner. Eén van de vele corners deze middag voor Voorwaarts die geen van allen gevaar op leverde.

In de 84ste minuut lijkt dan toch Voorwaarts op gelijke hoogte te komen maar weer gaat de vlag omhoog wegens buitenspel. Volgens alles en iedereen van Voorwaarts was dit onterecht omdat hun kennelijk hadden gezien dat een verdediger van SVVN buitenspel ophief. De grensrechter en scheidsrechter hadden dit niet gezien en dus ging de treffer niet door.

De wedstrijd sloop naar het einde en in blessuretijd volgt er nog een scrimmage voor het doel van SVVN. Keeper Michiel Middelesch is hier de winnaar en voorkomt hiermee de gelijkmaker. SVVN blijft tot de laatste minuut strijden en weet de 2-1 voorsprong over de streep te trekken. Hiermee bezorgt SVVN zichzelf drie bonuspunten die gekoesterd mogen worden. SVVN kan deze overwinning nog meer cache geven door deze positiviteit mee te nemen in het vervolg van deze competitie.

De twee Rijssense ploegen die onder SVVN staan wonnen ook beide en de volgende wedstrijd is in Rijssen tegen RKSV. De wedstrijd op Sportpark De Koele begint om 14:30 uur en scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Bas van Iersel uit Arnhem.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman,RobinSlokker, Delano Papilaja, Richard Hartgers; Dennis Hulsegge, Melvin Hulsman, René Sikkelbein, Tim van Kammen; Delano Burnama (78. Justin Schreurs) en Jimmy Scharphof.
Geel: Delano Papilaja.