Hennepkwekerijen opgeruimd aan Pijlkruid en Vederkruid in Nijverdal

Datum: 06-03-2017

19:51 uur - Op vrijdag 3 maart 2017 tussen 10:00 uur en 14:00 uur heeft de politie Hellendoorn een tweetal hennepkwekerijen opgeruimd aan Pijlkruid en Vederkruid in Nijverdal. De politie deed een instap in een woning, gelegen aan Pijlkruid en trof daar een in werking zijnde kwekerij aan. In de woning trof de politie 388 hennepplanten en 1200 hennepstekken aan. De woning was behoorlijk vuil en beschadigd door de bewoner, waardoor de woningstichting met een schadepost van rond de € 25.000,- zit.

 


De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn en hiervan is door de netbeheerder Enexis aangifte gedaan. De stroom is afgesloten. 
Uit het ingestelde onderzoek ter plaatse bleek dat er aan de Vederkruid mogelijk ook een kwekerij aanwezig zou zijn in een woning. 
Daar trof de politie een kwekerij met 300 hennepplanten aan. Een 30-jarige man uit Nijverdal is de eigenaar van beide kwekerijen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: