Folkloristische Dansgroep Hellendoorn organiseert Palmpasenmarkt

Datum: 24-02-2017

12:23 uur - De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, wil een nieuw evenement opstarten in Hellendoorn namelijk een Palmpasenmarkt. Dit is een unieke markt die in deze opzet nog niet bestaat in Nederland. Alles wat met Palmpasen en Pasen te maken heeft willen ze proberen op deze markt te laten zien.

 

Ook wordt er een poging gedaan om de hoogste Palmpasenstok maken en deze aan te melden voor het Guinness Book of Records.

Om te zien of een dergelijk idee, kans van slagen had heeft de dansgroep in november in 1e instantie enkele culturele stichtingen en verenigingen gepolst hoe zij tegenover dit idee stonden. Want een dergelijke markt moet je samen organiseren, en de reacties waren positief. 

Wie doen er mee :
De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, stichting oald Heldern, Erve Hofman, ijs-en Bakkerij museum, Oale Ambachten, PC kerk ’n Oaln Griezen, Helderse Harmonie, Ondernemend Hellendoorn en de Oranjevereniging, doen allemaal mee in hun eigen discipline.

De volgende activiteiten zullen o.a. plaatsvinden:
Het maken van de grootste Palmpasenstok van de wereld ; Eieren zoeken, eieren tikken, eieren kleuren, kinderen schminken, workshop Palmpasen stok maken. Puzzeltocht langs de winkels , zelf je Palmpasen haantje bakken in het IJs-en bakkerij museum, gedichtjes worden verteld van Joh van Buren over (palm) Pasen, deel van de Oale ambachten zijn van de partij, er wordt door de folkl. Dansgroep Hellendoorn gedanst  ,zij tuigen ook hun eigen palmpasen stok op, op deze markt , inmiddels worden ook de wijkverenigingen  gevraagd dit te doen.

Via de lagere scholen zal er een kleurwedstrijd worden georganiseerd en er zal klein vee aanwezig zijn, helaas geen pluimvee vanwege de vogelgriep (ophok plicht). Uiteraard wordt de inwendig mens niet vergeten op deze markt.

Op zoek naar zang en muziek talenten, koren etc.
De dansgroep heeft  een vrachtwagen , waarin muziekgroepen, koren , enkelingen hun zang cq muziektalenten kunnen tonen.
Heb je interesse meld je aan bij Janny Hallink  

De Palmpasenmarkt zal worden gehouden op 8 April rondom de Oal’n Griezen en in de Dorpstraat vanaf Twents ribhouse “de noabers” en de Geerhard Boschstraat en is van 14.00 tot 18.00 uur.
De prijsuitreiking van de diverse wedstrijden vindt rond 17.30 uur plaats. De prijzen, een groot chocolade ei, zal door het ijs-en bakkerij museum speciaal hiervoor worden gemaakt.

Aanmelden voor een kraam of voor informatie dan kunt u mailen naar : Janny Hallink    jannyhallink@gmail.com    Of bel: 06-49423632 of 0548 - 655234

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: