Hoogste punt Hippisch Centrum 't Oale Spoor

Datum: 24-02-2017

11.45 uur - Donderdag 23 februari vierde Stichting Hippisch Centrum ‘t Oale Spoor het bereiken van het hoogste punt van de bouw van nieuwe manage aan de Pastoor Rientjesstraat in Hellendoorn. De vlag kon in top. Wethouder Johan Coes overhandigde bij die gelegenheid symbolisch de subsidie van € 100.000,- die de gemeente voor dit project ter beschikking heeft gesteld.

 
 
Al in 2013 ging het college van burgemeester en wethouders akkoord met deze subsidie, die was aangevraagd door de Stichting Hippisch Centrum ’t Oale Spoor in het kader van de Nadere regels accommodatiebeleid. In verband met de bouwkundige staat van de manege en de afmetingen, die niet meer voldeden aan de wedstrijdeisen, was nieuwbouw noodzakelijk. Die nieuwbouw is, met gebruikmaking van deze gemeentelijke subsidie, inmiddels een heel eind gevorderd. Donderdagmiddag zette stichtingsvoorzitter Gerard Korbeld en wethouder Johan Coes samen de vlag op de top.
 
Alles verliep en verloopt volgens plan. Na het toekennen van de subsidie zijn de concrete voorbereidingen gestart en op 21 november 2016 ging de eerste paal de grond in. Nu op 23 februari dus het hoogste punt en de verwachting is dat de nieuwe manege eind mei in gebruik kan worden genomen. Dan kunnen de leden van de paardensportvereniging Hertruiters en de menvereniging Helderse Voerluu, die samen de stichting vormen, gebruik maken van een up-to-date-accommodatie die aan alle eisen voldoet.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: