SVVN op de slachtbank tegen DES

Datum: 19-02-2017

15:00 uur - Op zaterdag 18 februari stond de return van de Nijverdalse derby tegen DES op het programma voor het eerste elftal van SVVN. Zoals de laatste weken, of eigenlijk maanden, het geval is moest SVVN hevig gehavend aantreden tegen de rood -zwarten. De omstandigheden op Sportpark Gagelman waren perfect onder een fijn schijnend voorjaarszonnetje die het in grote getale opgekomen publiek en de twee teams opwarmde.

 

 

Rond een uur of half drie mocht SVVN aftrappen nadat scheidsrechter Herman Marschalk het startsein voor deze wedstrijd had gegeven.. Het eerste wapenfeit van DES kwam al in de tweede minuut wanneer Michiel Middelesch zijn doel uit stormt. De aanvaller van DES lobt de bal over hem heen maar ziet de bal naast het doel gaan. De wedstrijd gaat verder wel gelijk op zonder kansen. Toch komt DES met zijn tweede kans op voorsprong. Aanvaller Eshuis mag vanaf links geheel ongehinderd naar binnen trekken en in de zestien Michiel Middelesch met een lage schuiver in de korte hoek verschalken.

 

Na dit doelpunt heeft SVVN het meeste balbezit maar is het absoluut niet in staat om dit om te buigen in kansen. Beide ploegen spelen erg slordig en er wordt veel knullig balverlies geleden. Ter illustratie: Het hoogtepunt vanuit SVVN perspectief gezien was toen Jimmy Scharphof vanaf links het strafschopgebied in alleen zijn voorzet wordt net door verdediger onderschept voordat Boyan Reijerink gevaarlijk kan aanleggen. Aan de andere kant had DES in de 30ste minuut de score op 2-0 moeten zetten toen hun linksbuiten alleen voor de keeper de bal op de lat schiet in plaats van in het doel. In de 38ste minuut krijgt SVVN nog een vrije trap iets buiten de 16. Het schot van Jimmy Scharphof wordt met moeite door doelman tot hoekschop verwerkt.

 

SVVN leek de schade te beperken toen de defensie vlak voor rust open huis te houden. De backs stonden hun tegenstanders op veel te verre afstand te dekken en de buitenspelers van DES waanden zich in een speeltuin. Op bijna identieke wijze werd in de 42ste en de 43ste minuut gescoord. Beide treffers kwamen op naam van Brian Eshuis.

 

Hiermee was de wedstrijd wel gelopen en kon de tweede helft wel schriftelijk afgedaan worden. SVVN was onmachtig om het DES moeilijk te maken. Het enige hoogtepunt voor SVVN was in de 58ste minuut toen René Sikkelbein van wel heel ver besloot op het doel te schieten. Zijn schot spatte snoeihard op de lat uiteen in schoonheid. DES bleef de gevaarlijkste van de twee, maar bij hun ontbrak de noodzaak nog wat aan deze wedstrijd te doen. Voor SVVN stond het beperken van het aantal tegendoelpunten voorop. Dat kostte nog de nodige moeite als de doelman zonder enige noodzaak zijn doel uitstormt om vervolgens simpel uitgeschakeld te worden.

 

In de 75ste minuut komt een verre ingooi op het hoofd van Eshuis die ongehinderd voor de vierde keer mag scoren deze middag. Ook na deze 4-0 krijgt DES de beste kansen. Zo wordt ook nog een vrije trap op de paal geschoten. Het blijft uiteindelijk een ruime 4-0 nederlaag waar ook een veel grotere nederlaag tot de mogelijkheden behoorde.

 

Het elftal werkte zich een slag in de rondte. Daar lag het deze middag niet aan. Maar bijna iedereen speelde ver onder hun kunnen. Verder wordt een leider gemist die de mouwen eens flink opstroopt wanneer een tegenstander kwalitatief beter is en mag SVVN af en toe best wel eens gemener zijn.

 

Het wordt nog een hels karwei om uit de degradatiezone te geraken en rechtstreekse degradatieplek is niet ver weg. Uiteraard treft SVVN al deze ploegen nog en zal het in deze wedstrijden het verschil moeten maken. In het carnavalsweekend van volgende week ligt voor SVVN de competitie stil. In plaats daarvan speelt SVVN 1 aanstaande donderdag een oefenwedstrijd tegen het SC Daarle van Julian op den Dries. Vader Marinus is dan de scheidsrechter en de aanvang is 20:00 uur 

 

Opstelling: Michiel Middelesch; Martijn Schulenburg, Robin Slokker, Delano Papilaya, Richard Hartgers; Delano Burnama (46. Joost ten Kleij), René Sikkelbein, Tim van Kammen (73. Remy Zweers); Boyan Reijerink (73. Bas Koedijk), Melvin Hulsman, Jimmy Scharphof.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 19-02-2017

Elke week lees ik bijna dat SVVN gehavend moet aantreden. Je hebt toch een eerste selectie van een man of 18-20. Dat de beste elf er niet altijd staan is niet nieuw. Stop er dan ook over te schrijven. Barceona treed ook gehavend aan zonder Vidal, Macherano en Turan. Ajax zonder Tete of PSV zonder Hendrix.

Jos schreef op 19-02-2017

Alle basis spelers staan op http://svvn.nl/svvn-1/ hoezo dan gehavend??

Pibernik schreef op 19-02-2017

Je leest het of je leest het niet,maar bijna lezen Jos ? Misschien het woord bijna de volgende keer op een andere plek in de zin zetten.

Anti jos schreef op 19-02-2017

Malle Eppie (Jos) je leest in de verslagen op de site van SVVN, die vaak ook op deze site staan haast nooit over de mensen die niet kunnen spelen. Dit is de eerste keer dat dit wordt genoemd. En jij weet dat de Frank Bolink(Kruisbandbles. 18-10-2016, Melvin Morsink(kruisbandbles. 29-10-2016 en Roy Mulder heel vaak de 3 spitsen waren bij SVVN. Ook waren de rechter vleugelverdedigers Martijn ter Steege(Hernia) en Alwin Zigterman (werk, weg met school niet aanwezig. Maar goed je moet het doen met de spelers die er zijn dus daarom worden die spelers niet elke week genoemd. één ding basis speler Martijn Schuilenburg staat niet op de lijst van SVVN 1, als je iets schrijft moet het wel de waarheid zijn josje.

Bert schreef op 20-02-2017

Ik wil bij deze even gebruik maken om de supporters van des te bedanken voor respectvolle manier hoe om is gegaan met de tegenstander! Dit was enkele maanden op sportpark grootlochter wel anders! Ben trots op deze club.

Jos schreef op 20-02-2017

eerste x? veelvuldig wordt het benoemd.

Pff. schreef op 21-02-2017

Zijn er ook voetballers zonder knieblessures? Lekker blijven volhouden dat voetballen op dat niveau gezond is.

Uw reactie

Naam:
Bericht: