Britse singer songwriter Josh Savage komt naar De Smidse

Datum: 16-02-2017

14.22 uur - De tweetalige singer-songwriter Josh Savage uit Winchester / Parijs toert al enige tijd de wereld over met zijn Engels- en Franstalige songs. Maar liefst 79 huiskamerconcerten heeft hij er in Amerika en Europa opzitten om zo zijn muziek aan de man te brengen. Savage’s grootste wens is om ooit nog een keer uitgenodigd te worden voor het beroemde Britse Glastonbury festival. Maar voor het zover is, doet hij op zaterdag 4 maart De Smidse in Nijverdal aan om de harten van liefhebbers van mooie songs te veroveren.

 

 

Tussen Europa en de States
Savage is een echte ‘selfmade’ man. Hij schrijft zijn eigen songs, arrangementen, organiseert zijn eigen optredens en regelt zijn eigen platenproductie en promotie. Kennismaken met de muziek van Josh Savage is te vergelijken met het aangaan van een nieuwe vriendschap. En dat zal het optreden in De Smidse bijzonder maken. Hij weet met zijn shows kleur in je leven te brengen, zijn jeugdig charisma  vertelt dat het leven te kort is om je met onaangename dingen bezig te houden. Een optreden vol Engelse charme, gemixt met Parijse romantiek. In het indrukwekkende decor van de De Smidse zullen de nummers van Josh Savage, die veelal worden gedraaid door BBC Radio 6,  dan ook helemaal tot hun recht komen.

 

Woonkamer voor woonkamer
Deze tweetalige troubadour, die zowel solo als met band speelt, stond in voorprogramma’s van artieste met grote allure, zoals John Hiatt, Catfish & The Bottleman en Razorlight. Tijdens zijn tour door Amerika stond hij op festivals als SXSW in Texas en zijn volledig zelf uitgebrachte ‘Spaces EP’ deed het stof van de muziekindustrie opwaaien. Zonder enige vorm van externe promotie staat de teller voor zijn single ‘Lost In Paris’  nu al op meer dan 600.000 streams op Spotify.
Savage probeert de wereld woonkamer voor woonkamer te veroveren en fans voor zich te winnen. Over deze tour werd een inspirerende documentaire gemaakt, ‘The Living Room Tour’, die te zien is op www.huffintonpost.co.uk. Begin dit jaar kwam de Brit met goed nieuws: er verscheen weer een  nieuwe reeks songs van zijn hand.

 

Matt Perriment in het voorprogramma

 

De Londense singer-songwriter Matt Perriment staat in het voorprogramma van Josh Savage. Hij begon zes jaar geleden met het schrijven van folk- en Indiemuziek. Perriment is een jong begenadigd zanger, die aan het begin van zijn carrière zijn publiek al wist te fascineren met zijn muziek. 

 

Tickets voor songs in De Smidse
Zin in een mix van Engelse charme met Parijse romantiek? Dan kunt u uw kaartjes op www.zinintheater.nl bestellen. Telefonisch kan dat via 0548-624489. Kaarten zelf afhalen bij de theaterkassa of bij de VVV / Tourist Info is ook mogelijk.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: