Harm Jan Smit nieuwe hoofdtrainer NKC’51

Datum: 20-01-2017

11.12 uur - NKC ’51 heeft in de persoon van Harm Jan Smit een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen gevonden. Deze week werden beide partijen het na een aantal prettige gesprekken eens over een contractperiode van één jaar, met een optie voor nog een jaar. In deze functie is Smit de opvolger van de huidige trainer Jan Willem Beekhuizen, waar de vereniging na vier succesvolle seizoenen afscheid zal nemen.

 
 
De 38-jarige Smit komt uit Kampen en heeft als speler jarenlang deel uitgemaakt van de selectie van Wit-Blauw/Green Organics. Vanaf jonge leeftijd was hij al actief als jeugdtrainer en nadat hij op 29-jarige leeftijd door rugklachten moest stoppen als speler, is hij verder gegaan als trainer. Na een aantal jaren als trainer van Wit-Blauw 3 en 2 is hij terecht gekomen bij DOS’46 3, waar hij kennis heeft gemaakt het de daar heersende topsportcultuur en veel heeft kunnen leren van de ervaren trainers daar. Vervolgens is Smit bij zijn eigen club Wit-Blauw hoofdtrainer geworden, toen de vereniging voor het eerst met schotklok speelde in de overgangsklasse. Na twee jaar bij Wit-Blauw heeft hij vorig seizoen KV Heerenveen onder zijn hoede gehad, ook in de overgangsklasse. 
 
Nadat daar in goed overleg een einde aan gekomen is, is Smit inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging en die heeft bij gevonden in Nijverdal. NKC’51 is ervan overtuigd dat er met Smit een ambitieuze en talentvolle trainer binnen is gehaald die ook goed bij de ambities van de huidige selectie en de aankomende talentvolle lichtingen zal passen. Voor het tweede team is NKC’51 nog op zoek naar een nieuwe trainer. Het contract met de huidige trainer Rick Zomer zal, na 2,5 jaar fijne samenwerking, niet worden verlengd.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: