Ernstig ongeval op de Ligtenbergerweg

Datum: 19-01-2017

8.10 uur - Op woensdag 18 januari 2017 om 17:36 uur kreeg de politie Hellendoorn de melding van een zeer ernstig verkeersongeval met letsel op de Ligtenbergerweg te Nijverdal. Ter plaatse bleek dat een 46-jarige bestuurder van een bedrijfsbus uit Nijverdal de binnenbocht had genomen en hierbij frontaal een 19-jarige fietser uit Rijssen had aangereden.

 
De jongen raakte zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis te Enschede voor verder onderzoek en behandeling. 
 
De 46-jarige man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau te Nijverdal. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. 
De Verkeers Ongevallen Analyse van het district Twente heeft ter plaatse onderzoek uitgevoerd naar het ongeval.
 
Update 19 januari:
Inmiddels is het bekend geworden dat het 19-jarige slachtoffer is komen te overlijden.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K-e schreef op 19-01-2017

Het moest er een keer van komen Sluiproute, ook in de zomer als je er prettig kunt fietsen is het oppassen.

Richard schreef op 19-01-2017

Via RTVOost is inmiddels bekend dat het slachtoffer overleden is.

Pff. schreef op 19-01-2017

@K-e Als je de binnenbocht neemt ligt het gewoon aan het rij gedrag en niet aan de route.

Harry schreef op 19-01-2017

Wat een drama toch,links door de bocht,op een zo smalle weg,heb de tekeningen op het wegdek zien staan,opgetekend door de verkeersongevalspecialisten,bijna met de linkerwielen door de berm,de bestuurder van het busje ,,,,!!!!!!!!!!!!! Sterkte aan de nabestaanden,en,,,,,tja de bestuurder,je hebt het zo ook niet gewild,ook sterkte gewenst.

Arg schreef op 19-01-2017

@ Pff dat klopt. Ook nog in een 60 Km gebied, waar je op dat tijdstip vlgns mij helemaal niet mag rijden. Alleen voor aanwonenden. Maar ja daar trekt de meerderheid van het woon- werkverkeer zich niets van aan. Zeker de bestelbussen, caddy's, combo's en noem ze maar op niet.

Richard schreef op 19-01-2017

Inderdaad Harry, een drama. Die bestuurder zal (wanneer het een goed mens is) ook vele nachten wakker worden door die ene rit. Één familie een jongeman verloren en de ander een doodrijder, met alles op het netvlies getekend en dan de schuldvraag waarom ie de bocht binnendoor nam. Alleen maar verliezers met veel leed overgebleven.

R. Hegeman schreef op 23-01-2017

Sterke aan alle betrokkenen en nabestaanden.

Uw reactie

Naam:
Bericht: