Ervaringen vrijwilligers nodig voor opstellen nieuw vrijwilligersbeleid

Datum: 17-01-2017

10.07 uur - De gemeente Hellendoorn wil van zoveel mogelijk vrijwilligers en vrijwilligers organisaties in de gemeente ervaringen en ideeën verzamelen om daarmee nieuw vrijwilligersbeleid te kunnen maken. Daarom is er een vragenlijst gemaakt en worden er bijeenkomsten georganiseerd. Wethouder Johan Coes nodigt iedereen van harte uit daaraan mee te doen.

 
 
In de gemeente Hellendoorn zijn ontzettend veel vrijwilligers actief: via verenigingen, op scholen, in buurten, als collectant en op nog veel meer manieren. Daar zijn wij als gemeente trots op! Graag willen wij dan ook doen wat we kunnen om iedereen hierbij te ondersteunen. Omdat de vrijwilligers zelf het beste weten wat daarvoor nodig is, nodigen we alle vrijwilligers uit ons daarbij te helpen.
 
Vragenlijst en bijeenkomsten
Om alle ideeën en ervaringen te verzamelen, hebben we samen met enkele vrijwilligers(organisaties) een vragenlijst opgesteld. Die kan online worden ingevuld via https://www.hellendoorn.nl/actueel/nieuws/05977/. Papieren exemplaren kunnen eventueel bij ons worden opgevraagd.
Aan de hand van de uitkomsten van de enquête praten we graag verder met organisaties en vrijwilligers over de uitgangspunten van het gemeentelijk vrijwilligersbeleid. Er zal in ieder geval een bijeenkomst georganiseerd worden voor belangstellenden.
 
Wethouder:“Ik hoop op uw deelname!”
Wethouder Johan Coes hoopt dat veel vrijwilligers hun stem laten horen: “We willen niet over hen beslissen, maar mét hen. En dat kan alleen als ze meedoen. Dus ik zou alle vrijwilligers willen vragen: vul die vragenlijst in en praat mee op de bijeenkomsten! Nu heeft u de kans om te laten horen wat u als vrijwilliger en als organisatie nodig heeft van de gemeente.”
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: