Groot Hellendoorns Dictee 2016

Datum: 05-12-2016

14.23 uur - 
Aanstaande donderdag 8 december wordt het nagelbijten voor 36 leerlingen van de basisscholen tijdens het Groot Hellendoorns Dictee door ZINiN Taal. De jaarlijkse spellingwedstrijd zal plaatsvinden in het ZINiN Theater. Tijdens deze avond gaan de 36 geselecteerde basisschoolleerlingen onderling de strijd aan om Spellingkampioen 2016 van de gemeente Hellendoorn te worden. 

 
 
Het Groot Hellendoorns Dictee
Dit jaar vaardigen maar liefst 18 scholen ieder twee leerlingen af om mee te doen aan de wedstrijd. Elke school wordt vertegenwoordigd door één leerling uit groep 7 en één leerling uit groep 8. Wie zal de opvolger worden van de winnares van 2015, Marit Wilbers? Donderdagavond rond 21.00 uur zal deze nieuwe winnaar/winnares bekend worden gemaakt. De nummers één en twee gaan door naar het Junior Dictee Overijssel, dat op maandag 10 april bij de Beerze Bulten in Ommen zal worden gehouden. Natuurlijk is er weer een prijs voor de beste school, die vorig jaar op naam stond van basisschool De Rietslenke.
 
Presentatie
De presentatie van het Groot Hellendoorns Dictee 2016 is in handen van Janneke Meijer. Zij is de spil tussen culturele organisaties en onderwijs bij ZINiN en leest het dictee, met het thema ‘De Decembermaand’ voor. Kinderboekenschrijver Fred Diks is van de partij om leuke acts op te voeren, voor en na het dictee én in de pauze. Het belooft dan ook een leuke en leerzame avond te worden! 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: