Heren Het Ravijn zijn door naar de halve finales van de KNZB beker

Datum: 04-12-2016

20.30 uur - De waterpolo heren van Het Ravijn zijn er dit weekend in geslaagd de halve finale van het KNZB beker toernooi te bereiken. In twee wedstrijden, vrijdagavond thuis en zaterdagavond uit tegen ZPC Amersfoort bleek het doelgemiddelde van 2 meer gescoorde doelpunten leidend om door te gaan naar de halve finale. Vrijdagavond verloor de ploeg van Hans van Zeeland nipt met 6-7 in eigen bad en zaterdagavond bleek de 5-7 overwinning in Amersfoort de redding voor de Nijverdallers.

 
 
Vrijdagavond was trainer-coach Hans van Zeeland na afloop dan ook hard in zijn oordeel: “We hebben drie periodes lang onze slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld, moest hij bekennen. Dat we niet verliezen hebben we te danken aan keeper Brent Hofmeijer die zijn ploeg in de wedstrijd hield”. Dezelfde Hofmeijer was zaterdag in Amersfoort ook de uitblinker. Maar in deze wedstrijd vond Van Zeeland zijn ploeg tacties en verdedigend beter spelen: “Het team heeft zaterdag wel laten zien dat ze onder druk, er moest immers gewonnen worden, heel beheerst en gefocust konden spelen”. Het Ravijn nam in de eerste periode een 0-2 voorsprong en die bleek de hele wedstrijd voldoende om verder te bekeren.
 
Statistieken:
Kwartfinale KNZB beker Heren:
 
Vrijdag 2 december 2016 Nijverdal:
Het Ravijn - ZPC Amersfoort: 6-7 
Periodestanden :  2-2, 2-4 ( 0-2 , 5-6 ( 3-2) en  6-7 (1-1 ) 
Doelpunten Het Ravijn: Laurens Jan Schothans en Róbert Munkacsy beiden 2x,  Sander Veltkamp en Lars Gottemaker beiden 1x. 
Doelpunten ZP Amersfoort : Mitchell Budding 3x, Mark Siewers en Jan Willem Slaghuis beiden 2x. 
 
Zaterdag 3 december 2016 Amersfoort:
ZPC Amersfoort - Het Ravijn:5-7. 
Periodestanden: 0-2, 2-2, 2-2, 1-1 
Doelpunten ZPC Amersfoort: Mark Siewers 2x, Lars van der Laan 2x, Thijs Wolswinkel 1x. 
Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 3x, Lars Gottemaker 2x  Rob Gottemaker, en Róbert Munkacsy beiden 1x.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: