8 Lochsprinters Districtkampioen

Datum: 23-10-2016

09:14 uur - Zaterdag 22 oktober werd alweer de laatste districtswedstrijd van seizoen 2016 verreden. Een stukje kouder dan we de eerste 4 wedstrijden gewend waren ( maar we waren dan ook wel erg verwend wat betreft het weer), maar gelukkig bleef het ook vandaag weer droog en brak er zelfs af en toe een waterig zonnetje door. 

Alle spullen weer ingepakt, niets vergeten? Voldoende eten en drinken, fietsen, helms en handschoenen, regenkleding ( die gelukkig overbodig bleek) en een warme jas voor de kille uurtjes ( helaas zijn er dan ouders die druk doende zijn het spul van hun grut in te pakken dat ze hun eigen warme jas thuis laten liggen ;-) )

De lijst met tussenstanden nog eens bekeken om te zien of er nog verschuivingen konden plaatsvinden in het eindklassement. Voor sommigen was het al een uitgemaakte zaak en kon hun kampioenschap niet meer uit handen worden gegeven. Voor anderen bleef het tot de laatse finalerace erg spannend!

Hoewel er de laatste dagen veel regen was gevallen lag de baan er redelijk bij. Enigsinds wat nat in de binnenbocht van de eerste twee kombochten, maar daar viel in de meeste gevallen prima omheen te sturen.

Geen gekkigheid tijdens de training, de lijsten werden gelijk goedgekeurd, dus de wedstrijd kon klokslag 10.30 uur van start gaan.

Helaas was Tim van Silfhout in de eerste manche al gelijk slachtoffer van een valpartij en ook in de derde manche kon hij de controle over zijn stuur niet houden in de strijd om naar voren te komen. Gelukkig geen ernstige schade, maar het kostte hem wel de nodige punten in het eindklassement.

Laura Davids leek vandaag weer in haar oude vorm en fietste weer als eerste over de finish. Helaas had haar broer Roan meer pech en crashte hij tijdens zijn finalerace. Flink balen natuurlijk, want dit waren erg belangrijke punten voor die eerste podiumplek!

De vrouwelijke Lochsprinters,( zowel de jonkies als de wat oudere) reden weer consequent en netjes en wisten hiermee alle hun plekje in het klassement vast te houden.

Nadat broer Luuk vorige week flink was gecrashed en deze wedstrijd noodgedwongen vanaf de zijlijn moest volgen, kwam nu ook Mart Scholman lelijk ten val in zijn eerste manche. Gelukkig bleef bij hem de schade beperkt en kon hij zijn volgende twee manches weer volop mee racen.

Nog een aantal valpartijen meer tijdens de finales. Was dit te wijten aan de drang te willen presteren en in deze allerlaatste race nog even het beste eruit te wilen halen ? En zo nog net een plekje te kunnen klimmen in het klassement? Helaas ging het ook bij Emiel Ravenshorst en later bij Jorn Klein Lankhorst mis en kwamen ze in het gevecht tijdens deze allerlaatste en misschien wel beslissende finalerace in aanraking met hun concurrenten en daardoor ten val.

Uiteindelijk stonden er 16 Lochsprinters op het podium, waarvan zich er 8 KAMPIOEN mogen noemen!

Allen gefeliciteerd!

Alle overige uitslagen zijn natuurlijk te vinden op de site van de Lochsprinters, evenals de foto's en finalefilmpjes!

Voor de crossers die alleen deelnemen aan de Districtswedstrijden volgt nu een wat rustiger periode.

Lekker blijven trainen en proberen in vorm te blijven voor de eerste wedstrijd na de "winterstop".... Voor anderen natuurlijk veel succes bij de wedstrijden die nog volgen ! 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: