Nacht van de nacht

Datum: 21-10-2016

18:14 uur - Tijdens de Nacht van de Nacht 2016 is het Nieuwe Maan dus kan het wel eens echt donker zijn op de Sallandse Heuvelrug. Ga met IVN-gidsen op pad om de natuur in het donker te beleven met al je zintuigen. Horen we weer de bosuil roepen? Een leuk en leerzaam avontuur. Verder kijk je naar de sterren door telescoopkijkers. Het is een unieke kans om de schoonheid van de nacht te beleven. 

 

Om 18.30 uur gaan de deuren van het Buitencentrum open en kun je je aanmelden.

 

Er zijn wandelingen van verschillende lengtes. Kindernachtwandeling van een uur: een spannende wandeling voor kinderen en hun ouders/begeleiders. Tussen 18.30 tot 19.30 uur kun je in groepjes op eigen gelegenheid de tocht wandelen. Onderweg kom je verschillende posten met leuke opdrachten tegen.

 

Nachtwandeling van 1 ½ à 2 uur. Tijdens de wandeling worden in het donker onze zintuigen getest. Tussen 19.00 en 20.00 uur start iedere 10 à 15 minuten een wandeling onder begeleiding.

 

Groepen zijn van harte welkom, maar opgave vooraf via annyalferink@zonnet.nl is gewenst. 

 

Kijk voor de actuele informatie op de site van IVN Hellendoorn – Nijverdal www.ivn.nl/afdeling/hellendoorn-nijverdal. Info: Ton Kappert en Anny Alferink, telefoon: 0548 – 610237 e-mail: annyalferink@zonnet.nl

Deelname is kosteloos en voor eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Hoe donker is donker?

 

zaterdag 29 oktober 2016  

 

IVN Hellendoorn-Nijverdal organiseert samen met Staatsbosbeheer en Sterrenwacht Hellendoorn deze landelijke activiteit vanuit 

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Grotestraat 281, 7441GS Nijverdal 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 23-10-2016

Een man is pas oud als hij de hele nacht denkt over wat hij vroeger de hele nacht deed. Prettige avond.

Han schreef op 23-10-2016

Hoe donker is donker is de vraagstelling. Helaas heb je geen donkere plekken meer in Nederland. Overal zie je met een mooi woord "lichtvervuiling". Niet dat ik er mee zit. Wil je echt donker zien, dan zul je toch de grens van Nederland over moeten steken. Maar om niet negatief af te sluiten. Het is een prachtig gebied tussen Ommen en Holten.

Uw reactie

Naam:
Bericht: