Loop naar de maan

Datum: 26-09-2016

08:23 uur - Een wandeling door een maanverlicht bos en een lezing over de maan en de zichtbare planeten wordt u aangeboden door de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer.

 

 

Volle maan, nieuwe maan, eerste en laatste kwartier, halve en hele maan, maanstanden. Mooie namen en termen, maar wat betekenen ze eigenlijk en hoe ziet de maan er dan uit? Hoe is dat, wandelen door het donkere bos? Zijn er nog dieren wakker en hoe donker is het eigenlijk bos? 

 

Woensdag 5 oktober om 19.30 uur bent u van harte welkom in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer u een gevarieerd programma aanbieden rond het thema maan. 

Het programma bestaat uit een lezing, verzorgt door de Sterrenwacht Hellendoorn over de maan en de dan zichtbare planeten. Een bezoek aan het planetarium, koepel en een wandeling met de boswachter door het maanlichtverlichte bos. Ook tijdens de donkere avonden is het bos nog vol leven. 

Een kop koffie, thee is bij de prijs inbegrepen. De volgorde van de programma onderdelen is afhankelijk van het weer en de groepsgrootte. Rond 22.30 uur sluiten we de avond af. 

 

Kosten deelname zijn voor volwassenen € 12,50,--  kinderen tot en met 12 jaar € 7,50

Plaats bijeenkomst: BuitenCentrum Sallandse heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal 

Van te voren aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten 

 

Voor meer informatie en andere activiteiten kijk op www.staatsbosbeheer.nl  of www.sterrenwachthellendoorn.nl



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: