Op zijn Duits winnen van DES

Datum: 26-09-2016

08:11 uur - We schrijven een mooie nazomers 24 september 2016. Na drie seizoenen staat hij dan eindelijk weer op het programma: De derby van Nijverdal. En het werd een hele bijzondere. Zo’n één waar nog jaren over nagepraat wordt.

Prachtig weer en een sfeervol Sportpark Groot Lochter waar volgens de tellen van Herman Imhof 925 toeschouwers op de wedstrijd SVVN 1 tegen DES 1 waren afgekomen. Om 14:30 uur werd afgetrapt met de wedstrijdbal beschikbaar gesteld door Schoonmaakbedrijf Robin Holt. Het eerste doelpunt van deze middag werd, zij het met enige moeite, gescoord door pupil van de week Levi Otte en toen gaf scheidsrechter Beser uit Hengelo (Gld) het startsein voor deze bijzondere wedstrijd. DES is voor aanvang de trotse koploper met louter overwinning. SVVN is onderin de ranglijst weer te vinden nadat vorige week het eerste punt van deze competitie werd behaald.

Het was bijna een kopie van de eerste thuiswedstrijd toen naar vijf minuten Melvin Morsink de diepte in werd gestuurd. Hij zet vanaf rechts voor en Roy Mulder komt een paar centimeter te kort om te scoren. Drie minuten later stuurt Joost ten Kleij Roy Mulder weg die alleen op de keeper af gaat. Maar oog in oog met Corné Hogenkamp schiet Roy tegen de doelman en laat hiermee de mogelijkheid op 1-0 liggen. In de 15de minuut het eerste wapenfeit van de gasten. Een vlot lopende aanval eindigt bij Pieter Rozema die vanaf de 16 aanlegt. Michiel Middelesch redt moeizaam ten koste van een corner.

In de 25ste minuut slalomt Frank Bolink op de voor hem zo bekende wijze door de verdediging van DES. Zij schot vanaf de 16 levert de nodige moeite op voor de doelman maar hij weet er nog een corner van te maken. In de 28ste minuut de grootste kans voor DES tot dan toe als de bal al stuiterend bij Nick Deijk terecht komt. Zijn schot vanaf een meter of vijf gaat via een been van de verdediger over het doel. In de 34ste minuut wordt een voorzet van links gemist door de verdediging van SVVN. De bal komt bij Brian Eshuis die simpel met zijn hoofd afrond: 0-1.

Na de 0-1 had DES al vlot op 0-2 kunnen komen als Michiel weifelend uitkomt. Het schot van Pieter Rozema van een meter of 20 gaat echter over. Het laatste wapenfeit van de eerste helft komt van de voet van Frank Bolink. Zijn schot zeilt echter over het doel. Teleurstelling heerst in de rust. Je voetbalt niet minder en krijgt enkele goede kansen. Toch sta je met 0-1 achter.

In de rust vervangt Remy Zweers Delano Papilaya. Al naar vijf minuten lijkt de wedstrijd beslist als een voorzet van links de geheel vrijstaande Nick Deijk bereikt. Hij weet hier wel raad mee en schiet de bal onder Michiel in het doel: 0-2. In de 58ste minuut wordt Frank Bolink in de 16 neergehaald. De scheidsrechter wuift het weg en Joost ten Kleij schiet vanaf een moeilijke hoek over het doel. Hierna kwam de wedstrijd in een impasse. Minutenlang werd er geen gevaar gesticht voor beide doelen wat natuurlijk in het voordeel was van de partij die voor stond.

In de 77ste minuut rukt Martijn ter Steege op vanaf rechts. Hij speelt Delano Burnama in die de bal vanaf de achterlijn voortrekt op de inlopende Remy Zweers die de bal beheerst afrondt. Een doelpunt dat eigenlijk uit het niets valt. Hierna ontketent SVVN een slotoffensief om toch nog een gelijkspelletje uit het vuur te slepen. Bij DES wordt nog tweemaal gewisseld om te proberen om uit de druk vandaan te komen. Hetgeen niet echt lukt.

In de 87ste minuut trekt Frank Bolink vanaf links naar binnen en haalt vanaf de 16 snoeihard uit. De bal ploft in het net en Sportpark Groot Lochter ontploft. Het staat 2-2! Na deze treffer gaat SVVN vol op de aanval om te zien of er zelfs nog meer in het vat zit. Een minuut later komt een afvallende bal voor de voeten van Martijn ter Steege. Hij schiet het leder hard over het vijandelijke doel. Al in blessuretijd speelt Martijn de bal in bij Remy Zweers. Die neemt de bal perfect aan en draait zich vrij. Zijn schot mist echter precisie en gaat naast het doel.

We zitten inmiddels al ver in blessuretijd. De bal wordt nogmaals maar een keer in de 16 gepompt. Delano Burnama kopt de bal terug er volgt een kluts en opeens belandt de bal voor de voeten van Melvin Morsink. BOEM. Het meubilair in de omroepinstallatie wordt op deugdelijkheid getest. Wat een heroïsch einde. Wat een ontknoping. Wat een extase. Superlatieven komen te kort om de vreugde te beschrijven. SVVN wint voor het eerst dit seizoen en wel in blessuretijd en wel in dé derby van het seizoen tegen DES. Met geen pen te beschrijven.

SVVN beloont zichzelf dus nu wel. De gedane arbeid levert nu wel drie punten op. Chapeau voor de mannen van Bart Ester. Door het verlies van DES is er een nieuwe koploper in de 3de Klasse D: Voorwaarts V. En daar gaat SVVN volgende week op bezoek. Weer een zware pot dus. De wedstrijd op Sportpark ’t Twistveen begint om 14:30 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Jan Everlo uit Hengelo (Ov).

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Martijn ter Steege, Robin Slokker, René Sikkelbein, Richard Hartgers; Delano Papilaya (46. Remy Zweers, Joost ten Kleij, Melvin Hulsman; Melvin Morsink, Roy Mulder, (40. Tim van Kammen, 75. Delano Burnama) en Frank Bolink.