Wedstrijdverslag NKC’51 1

Datum: 25-09-2016

19:32 uur - Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Revival uit Terschuur op het programma. Deze ploeg had op de ranglijst 1 punt minder dan NKC’51 en om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen moest er gewonnen worden.

In de1e helft was NKC’51 de bovenliggende partij en werd na een 3-3 tussenstand een 3-7 voorsprong genomen en werd de rust bereikt bij een 7-11 stand.

Verdedigend stond het goed en aanvallend waren we trefzeker.

In de rust gaf coach Jan Willem Beekhuizen aan dat de Nijverdallers de 2e helft scherp moesten beginnen en nog verder afstand moesten nemen van de tegenstander zodat de wedstrijd snel op slot gegooid kon worden.

Het tegenovergestelde gebeurde echter, NKC’51 begon de 2e helft niet geconcentreerd en liet de tegenstander 3x scoren binnen 4 minuten.

Daarna volgde het herstel en liep de ploeg uit naar een 13-17 voorsprong en leek de wedstrijd beslist. Bij deze stand brak er opnieuw een fase aan in de wedstrijd waarin de Nijverdallers zelf niet tot scoren kwamen en de tegenstander dit wel deed en de spanning in de wedstrijd zo terugbracht tot 15-17.

Uiteindelijk won de ploeg met 15-19 in een wedstrijd waarin het zichzelf onnodig in de problemen bracht. NKC’51 was duidelijk de betere ploeg, alleen was het jammer dat in fases van de wedstrijd niet geconcentreerd verdedigd werd en  de spelers niet trefzeker waren in de afronding.

Na deze overwinning deelt NKC’51 de koppositie met Roda en ASVD. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Elburg op het programma.

Wedstrijd: Revival 1 - NKC’51 1

Arbitrage:  dhr. Geel

Coach NKC’51: Jan Willem Beekhuizen

Eindstand: 28-18

Ruststand: 16-11