3 en 4 september: groot obstaclerun spektakel in Hellendoorn!

Datum: 19-08-2016

16.43 uur - Duizenden mannen en vrouwen die door het water waden, modder happen, aan touwen hangen, onder netten door tijgeren, opduiken uit rioolbuizen en over autobanden klauteren. Hellendoorn en Nijverdal zijn 3 en 4 september in de ban van de Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges.
Het spectaculaire obstaclerun festival wordt voor het vijfde jaar georganiseerd in Hellendoorn. 


 
 
 
Drie runs 
De omgeving van de evenementenweide in Nijverdal, de Hellendoornse berg, het Reggedal en het centrum van Nijverdal zijn locatie van de drie runs die in het obstaclerunweekend op het programma staan;  de StrongSisterRun, de Strong-12 en de StrongmanRun ‘The Original’ van 21K. 
 
Modderfeestje voor Girls Only 
In 2015 was de succesvolle première van de unieke ‘Girls Only’ run, de StrongSisterRun.
De vrouwen starten zaterdag en leggen 7 kilometer af. Onderweg worden de StrongSisters getrakteerd op hilarische en uitdagende obstakels, zoals like a vamp through the swamp, ‘rubbermassage’ en ‘bingowingsworkout’. 
 
StrongSisterVillage

Je nagels lakken voor de start, jezelf lekker laten opmaken met waterproof make up zodat je hele run lang kunt shinen, een lekkere massage voor de run.. Of douchen met lekkere verzorgingsproducten, weer een massage, jezelf verwennen met een StrongSisterRun ijsje of superfoodchocola na de run; StrongSisterVillage is nieuw bij de StrongSisterRun en dé plek waar vrouwen verwend worden met vrouwendingetjes!  
 
Bikkelen op de langere afstanden 
Zondag is het de beurt aan obstaclerunners met de lange adem; De Fisherman’s Friend Strong-12 en Fisherman’s Friend StrongmanRun ‘The Original’, van respectievelijk 12 en 21 km. Op een parcours dat bestaat uit één lange ronde krijgen ze te maken met diverse soorten ondergrond, hoogteverschillen, moddersloten en natuurlijk veel uitdagende obstakels. 
 
Kwalificeren voor de EK en WK obstaclerunning

Bijzonder is dat wedstrijdlopers zich bij de 21 km lange run in Hellendoorn kunnen kwalificeren voor de EK en WK obstaclerun. Het WK wordt in oktober 2016 in Canada gehouden. De Europese Kampioenschappen  vinden in juni 2017  plaats.
De wedstrijdlopers, “competitor” genoemd, starten als eerste en worden onderweg streng gecontroleerd op het juist nemen van de obstakels. 
 
Publieksevenement

De Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges is een mix van sport en fun én een kijkspektakel voor het publiek. Bij de zes hotspots kan het publiek de runners volgen en aanmoedigen en genieten van muziek. De entree is gratis.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: