Ingezonden brief : 'Het Kattenbos' onveilig gemaakt door mountainbikers

Datum: 29-11-2015

10:22 uur - Vandaag vindt de 13e editie plaats van de Holterbergclassic. Dit is een mountainbike tocht door de Sallandse Heuvelrug. Helaas wordt er telkens weer voor gekozen om deze wedstrijd door een honden losloop gebied,” het Kattenbos”, te laten lopen

 

 

 

Smalle paden waar mensen met hun hond wandelen en spelen. Vandaag moeten hier echter ook de mountainbikers doorheen met alle gevaren die dit met zich mee brengt. 

Loslopende honden die voor fietsen lopen. Hondeneigenaren die van de paden worden gefietst. Twee jaar geleden heeft zelfs een fietser een stok ,die gegooid werd door iemand die met zijn hond aan het spelen was, in zijn wiel gehad en kwam lelijk te vallen. 

Gefrustreerde wandelaars zijn inmiddels zo boos dat zij de oranje lintjes verwijderen van het parcours. Zij zijn het zat dat de organisatie niets met de klachten doet. 

De organisatie,Rotary club Hellendoorn Nijverdal, is dus op de hoogte van de gevaren maar kiest er ieder jaar weer voor om de tocht door dit populaire losloop gebied te laten lopen . Dit terwijl onze Sallandse Heuvelrug toch zo groot is en mogelijkheden genoeg biedt om een mooie tocht te organiseren zonder al deze gevaren. 

Rotary Hellendoorn Nijverdal doe iets aan deze situatie die eenvoudig te voorkomen is. 

 

Wandelaar



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Atb'er schreef op 29-11-2015

Ze zouden eens iets aan die loslopende wandelaars moeten doen. Zit er aan te denken om tijdens de wandelvierdaagse de lintjes te verwijderen! Dat zal ze leren!

hond schreef op 29-11-2015

die paar dagen in het jaar en voor de hond is het ook wel eens leuk ergens anders te wandelen lemelerberg of zo wees blij dat er eens een keer wat geregeld word

Watleesiknoewdan schreef op 29-11-2015

Verdraagzaamheid en wederzijds respect daar draait het toch om ! Houd rekening met elkaar, ruimte genoeg in 'n Barg.

Zonderbel schreef op 29-11-2015

Omdat ik de Holter en Hellendoornseberg al regelmatig heb bewandeld dacht ik nu maar eens richting Lemelerberg, wat schetst mijn verbazing is daar een atb tocht.

Pff. schreef op 29-11-2015

Zit niets anders op dan het bos af te sluiten tijdens het evenement, heeft onze brief schrijfster haar zin. Verplaatsen heeft namelijk geen zin want overal lopen wandelaars, zelfs op de fietspaden. Veiligheid voor alles.

Atb'er schreef op 29-11-2015

En dan daarbij: een hond heeft niets in een KATTENbos te zoeken....

Harrie schreef op 29-11-2015

Tel de dagen eens op van de evenementen. Mocht je op bijv. op 30 dagen uitkomen dan zijn er nog altijd 335 dagen om vrij te wandelen. Dat de wandelaars de lintjes weghalen is erg flauw en ondoordacht. Ze komen van de route af en op andere paden terecht. Daarbij zal het evenement nu wel voorbij zijn. dus nog een paar mooie uren om met je hond in het Kattenbos te lopen. Respect voor elkaar.

Niet ATB,R schreef op 29-11-2015

ATB,R kan ook al niet lezen honden los loop gebied KATTENBOS!!!!

losloopgebied schreef op 29-11-2015

t bos is groot genoeg ....fiets maar op andere plekken als door dat kleine stukkie hondenlosloopgebied....

klaar mee schreef op 29-11-2015

Tijdens evenementen kun je inderdaad als wandelaar beter het parcours mijden. Helaas is het gedrag van deze testosterontrappers buiten evenementen om hetzelfde. Ze gedragen zich als de baas van het bos en fietsen werkelijk elk pad kapot. De meesten schijnen zelfs niet te weten dat ze ook een rem op de fiets hebben. Stel je voor dat je een achterstand oploopt om wille van elkaars veiligheid! Atb' ers in het bos oke, maar dan alleen op de daarvoor bestemde routes. Ik ben er wel klaar mee.

William S. Burroughs schreef op 29-11-2015

Wanneer ik dit allemaal lees kom ik eigenlijk maar tot 1 oplossing en dat is geboortebeperking. Alleen dan krijg je langzamerhand een kettingreactie van veel gekat naar overzichtelijk de hond uit laten en veilig mountainfietsen. Hoe meer je het gaat vernederlandsen des te zotter het op den duur gaat klinken. Maar dat terzijde. Prettige dag.

losloopgebied schreef op 29-11-2015

helemaal mee eens..."klaar mee" !! ze zitten met hun neus op t stuur en zien en horen niks...schreeuwen dat je aan de kant moet , terwijl ze zelf geen bordjes kunnen lezen....hondenlosloopgebied...verboden te fietsen...!! hoe moeilijk kan t zijn.

Zonderbel schreef op 29-11-2015

De berekening van Harrie klopt niet want de meeste evenementen zijn in het weekend dat zoud de verhouding terug brengen naar 30-52

Zonderbel schreef op 29-11-2015

Zoud zonder d.

Metbel schreef op 29-11-2015

De honden worden alleen in het weekend uitgelaten?

Mitis schreef op 29-11-2015

Dit is zeuren om te zeuren, bah laat die jongens en mannen lekker fietsen ...'t bos is groot genoeg...

ook mee eens schreef op 29-11-2015

@ klaar mee. Helemaal met je eens. Ze denken inderdaad dat ze heer en meester over het bos zijn. En blèren alles aan elkaar vast. Zal mij benieuwen of al die lege bidons opgeruimd zijn die ze daar zonder enige schaamte van hen af gooiden.

Helemaal klaas met de atb'ers schreef op 30-11-2015

Ik heb 25 jaar bij het Ravijn gewoond, heerlijk dicht bij natuur. Dagelijks was ik er te vinden met de honden. Maar de laatste jaren is het Ravijn verworden tot het evenementen bos van Nijverdal. De wandelaars worden letterlijk door de atb's het bos uit gejaagd. Niet alleen tijdens de georganiseerde tourtochten, ook buiten deze tochten maken de tientallen fietsclubjes het voor de wandelaars bijna onmogelijk om nog een beetje normaal rond te lopen. Het in volle snelheid rakelings langs je heen rijden is om je kapot aan te ergeren. Nadat ze het gebied totaal kapot gereden hebben achtergelaten kunnen de wandelaars met hun hond de dagen erna als dank tot hun enkels door de modder. Van deze modder wordt dan wel dankbaar gebruik gemaakt door weer een nieuw fenomeen genaamd bootcamp. Deze mensen schijnen er lol in te hebben om zich al door de modder kruipend te laten afbeulen waar bij het geschreeuw en getier door heel het bos hoorbaar is. Als mijn hond dan enthousiast ook even met de bootcampers mee wil doen, moet je oprotten met "die" hond of vasthouden. De hufterigheid van sporters loopt de spuigaten uit. Laatst is er een ouder echtpaar in het bos aangevallen door een hardloper (notabene een sportleraar!) omdat ze niet snel genoeg aan de kant gingen. Allemaal gewoon blijven sporten!, mijn hond en ik lopen inmiddels elders.

Uw reactie

Naam:
Bericht: