Familievoorstelling ‘Erik of het klein insectenboek’ in het Openluchttheater

Datum: 29-07-2015

16.45 uur - De familievoorstelling dat gaat over het bekende boek ‘Erik of het insectenboek’ is op zaterdag 15 augustus te zien in het Openluchttheater in Nijverdal. Acteur Peter Drost laat in zijn eentje het publiek genieten van deze muzikale, spannende, ontroerende maar vooral indrukwekkende voorstelling.

 
 
 
 
Erik of het klein insectenboek
In 1940 schreef Godfried Bomans “Erik of het klein insectenboek” . Een verhaal over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solm’s klein insectenboek ligt Erik te kijken naar zijn lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei. Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn om daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten, die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen. In zijn eentje brengt Peter Drost de 24 karakters uit de vreemde droom van Erik Pinksterblom tot leven. 
 
Peter Drost
Acteur en voice-over Peter Drost studeerde aan de Toneelschool Maastricht en Arnhem. Drost is artistiek leider van toneel schap Beumer&Drost en was te zien in verschillende theaterproducties. Ook had hij rollen in tv-series als Baantjer, Flikken Maastricht en Grijpstra en De Gier.  In 1992 maakte hij de familievoorstelling ‘Erik of het klein insectenboek’ in de regie van Henk van Ulsen met muziek van Fay Lovsky. De voorstelling bleek een groot succes tot in Canada aan toe. Verscheidene malen is de voorstelling hernomen. In 2013, het Bomans-jaar, bracht “Nederland Leest” een speciale uitgave van Erik of het klein insectenboek uit. In deze periode was de voorstelling in vele Nederlandse en Vlaamse theaters te zien.
 
Kaarten reserveren
Bent u benieuwd naar deze indrukwekkende voorstelling? Kaarten zijn gemakkelijk te bestellen op www.openluchttheaternijverdal.nl of telefonisch via onze reserveerlijn 0548-624489.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Watleesiknoewdan schreef op 02-08-2015

Hopen dat de insecten niet te hard zoemen !

Uw reactie

Naam:
Bericht: