Cursus omgaan met de scootmobiel

Datum: 28-04-2015

13.08 uur - De gemeente Hellendoorn biedt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een cursus ‘Omgaan met een scootmobiel’ aan. Alle inwoners van onze gemeente met een scootmobiel krijgen de gelegenheid om gratis mee te doen.

 
 
 
 
Wij bieden een complete cursus aan, bestaande uit een theoriegedeelte op woensdagmorgen 6 mei, van 9.30 uur tot 11.30 uur, en een praktijkgedeelte op woensdag 13 mei, 9.30 uur tot 11.30 uur. Locatie: Hellendoornzaal, Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. 
 
De gebruiker van een scootmobiel leert omgaan met moeilijke obstakels die ook echt in het verkeer vóórkomen. Verder wordt aandacht geschonken aan (nieuwe) verkeersregels en situaties in de gemeente Hellendoorn. 
De cursus staat onder leiding van een professionele instructeur.
 
In de praktijk leren rijden
De groep van scootmobielgebruikers is de laatste jaren sterk toegenomen. Wanneer iemand een scootmobiel gaat gebruiken, horen daar een instructie en een proefrit bij en eventueel een paar gewenningslessen. Het echt ermee leren rijden moet daarna beginnen. De gemeente Hellendoorn wil scootmobielbezitters hierbij op weg helpen en organiseert daarom deze cursus.
 
Zelfstandig in het verkeer 
Zelfstandigheid is voor ouderen en voor mensen met een beperking een groot goed. Zowel de gemeente als de groep belangenbehartigers van gehandicapten en ouderen doet haar best om dit te bevorderen. Zelfstandige verkeersdeelname is daarvan een belangrijk onderdeel. 
Een scootmobiel is hierbij voor veel mensen een adequaat hulpmiddel. 
Dan is het wel een voorwaarde dat de scootmobielgebruiker zich veilig en zeker voelt in het verkeer. Het overwinnen van angst en onzekerheid is dan ook een onderdeel van het praktijkgedeelte. Aanmelden kan via de website www.vvn-hellendoorn.nl of via de gemeente: 0548-630214.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

hennie schreef op 28-04-2015

heel mooi gebaar, nu ook nog voor die genen die een electro fiets gebruiken als race fiets, en als ondersteuning voor de fiets

garrad schreef op 28-04-2015

pette in nekke en jaan al wat oe leert is!!!

Uw reactie

Naam:
Bericht: