BB en HOP reageren op besluit contractverlenging parkeerbedrijf

Datum: 27-03-2015

10.18 uur - Onderstaand de reactie van BurgerBelang en HOP op het besluit van het college van B&W Hellendoorn om het contract met het parkeerbedrijf met twee jaar te verlengen.

 
 
 
Betreft Afspraken contracten betaald parkeren
 
Geacht College,
 
Tot onze grote verbazing en teleurstelling namen we kennis van uw besluit (nog weer) voor twee jaar een contract af te sluiten met Parkeer Combinatie Holland voor uitvoering van de parkeerdienstregeling en deze te verlengen tot 1 september 2017.
 
Dit besluit staat haaks op de toezegging, het evt. afschaffen van betaald parkeren, onderdeel te laten zijn van het Masterplan voor het centrum van Nijverdal. Deze toezegging deed u verschillende malen naar ondernemers in Nijverdal en de Gemeenteraad.
 
Ondernemers, winkeliers, en inwoners ontwikkelen samen met de gemeente een Masterplan voor het centrum van Nijverdal welke ze volgens planning voor de zomer zullen aanbieden.
 
Uw besluit doorkruist een goede discussie over nut en noodzaak van betaald parkeren, de gevolgen voor het economisch klimaat in Nijverdal en de wens het centrum te laten bruisen. Tevens doet uw besluit geen recht aan alle inspanningen die ondernemers en bewoners leveren om deze doelstelling te halen.
 
Onzes inziens is betaald parkeren een van de belangrijke oorzaken voor de economische achteruitgang en leegstand in Nijverdal. Daarnaast is het financiële tekort op het parkeerbedrijf dusdanig dat het omslagpunt, dat betaald parkeren meer kost dan opbrengt, bijna bereikt is.
 
Dit werd nog eens bevestigd door een onderzoek van RTL nieuws (op basis cijfers CBS) van 12-3 maart JL “ Zoveel parkeergeld wil jouw gemeente dit jaar ophalen”. Conclusie uit dit onderzoek is dat Hellendoorn 712.000 euro (van de reguliere begroting) inlevert door dit parkeerbeleid. De tekorten op betaald parkeren zijn in Hellendoorn het hoogste van Nederland.
 
Wij vragen het college het contract met Parkeer Combinatie Holland niet te sluiten en uw besluit te herzien. Het later verbreken van contracten zal waarschijnlijk extra geld kosten. Het nu sluiten van het contract is voorbarig aangezien het huidige contract op 1 september pas afloopt. Vanwaar deze haast?
Graag willen we zsm een schriftelijke reactie of en hoe u gehoor geeft aan onze oproep. Naar aanleiding van uw reactie zullen we evt. de voorzitter van de commissie grondgebied en andere politieke partijen vragen dit besluit te agenderen voor de commissie GB van 8 april a.s.
 
Tevens vragen we inzicht in het contract met PCH.
 
Met vriendelijke groet,
 
Frans Runneboom       Dick Goossen.
Ria Bakhuis                 Johan Stuut
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

P2M schreef op 27-03-2015

Welkom in Nijverdal waar het College van de Gemeente er alles wat ze zelf willen gewoon door laat gaan zonder enig overleg. Ze doen zoals het hun zelf uitkomt, toezeggingen worden gedaan maar niet nageleefd. We zijn immers een van de rijkste Gemeenten van het land. Tunneltje hier, rondwegje daar. Betaald parkeren haalt alle kosten er weer uit. Naar bewoners wordt gecommuniceerd dat ze op de hoogte worden gehouden en uit het Staatsblad wordt vernomen dat er iets al is doorgevoerd. Het College herhaald zich op deze manier en luistert gewoon weg niet naar betrokkenen.

gbj van dam schreef op 27-03-2015

af schaffen dat betaald parkeren enige redding voor de winkels zijn al zo veel mensen kwijt aan omliggende gemeenten waar het wel GRATIS is

harry scholten schreef op 27-03-2015

hoeveeel dagen na de laatste stemmen is dit nu ? je kunt er geen bal van opaan. dus nooit weer stemmen. als het nu voor de gemeente, provincie of regering is, het maakt niets uit, zij beslissen, ook zonder je stem.

cees tholenaar schreef op 27-03-2015

IK kan het niet begrijpen,we moeten bezuinigen,en we zien een leeg stand van winkels,maar hier wordt toch van alles gedaan,bomen planten of we niet genoeg bos hebben en zo zijn er meer dingen die als geld over de balk gooien is,als er bezuinigt dan zou men het masterplan moeten herzien en wat er anders kan en goed koper,maar hier lopen personen die denken het beter te weten, zoals met het ravijn,henry dunant ,betaalt pakeren,maar denken aan betaal baren huur huizen en ouderen wonigen,en een goed industie gebiedt dat ook een leeg stand vertoond dat is niet belangrijk,nee door gaan met het masterplan en geld uit geven,ik denk dat er eens een ander bewind moet komen,die inzien dat het anders moet en kan luisteren naar de burgers en daar dan ook wat mee doet kijk naar rijssen,

rob schreef op 27-03-2015

Hetzelfde voor de parkeerplaatsen voor Campers op het voormalig station west op de bult in Nijverdal; B&W hebben heeftinmiddels besloten. De Wilgenweard en camping Noetseleberg hebben voorzieningen hiervoor aangeschaft /geïnvesteerd. Wat doet de gemeente?? creëer gratis ergens een parkeerplek voor campers en betrek vooral de ondernemers hier niet bij !!!!!!!!

hennie schreef op 27-03-2015

Helaas is het weer uit gekomen, zélf onze B&W belazerd de inwoners,

Claus schreef op 27-03-2015

Kan er tegen, (mijn inziens, ) deze wan prestaties ook een motie van wantrouwen worden ingediend, zijn wij van deze geldverslindende doven verlost.

P2M schreef op 27-03-2015

"In mei 2014 hebben de vijf partijen CDA, CU, PvdA, D66 en VVD het coalitieakkoord vastgesteld. In het coalitieakkoord ‘Samen aan zet’ hebben de vijf partijen aangegeven welke thema’s hen voor de komende vier jaar na aan het hart liggen. Het is een document op hoofdlijnen, zonder invulling van details, omdat de coalitie beseft dat inwoners, bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen, kerken, buurten en dorpen heel goed zelf weten wat ze willen." Ze hadden het "Alleen aan zet" moeten noemen.

William S. Burroughs schreef op 27-03-2015

Het toegeven van fouten is een zeldzame eigenschap. ' Ondernemers, winkeliers, en inwoners ontwikkelen samen met de gemeente een Masterplan voor het centrum van Nijverdal welke ze volgens planning voor de zomer zullen aanbieden. Uw besluit doorkruist een goede discussie over nut en noodzaak van betaald parkeren, de gevolgen voor het economisch klimaat in Nijverdal en de wens het centrum te laten bruisen. Tevens doet uw besluit geen recht aan alle inspanningen die ondernemers en bewoners leveren om deze doelstelling te halen.' Mee mogen praten is leuk maar wordt een stuk minder wanneer op het moment supreme de huid van de nog te schieten beer alweer verkocht blijkt te zijn. Men vraagt zich dan terecht af waarvoor men zich eigenlijk druk maakt. De hoofdzaken liggen schijnbaar vast en men mag alleen meepraten over de bijzaken. Wetende dat wanneer men de hoofdzaak niet serieus neemt er van de bijzaken ook weinig terecht zal komen. Iets groeit nu eenmaal vanaf de wortel en niet vanaf de kruin. Het moet voor de deelnemende partijen dan ook knap frustrerend zijn. Toch is toegeven niet zo moeilijk als mijn eerste zin wel doet vermoeden. Wie A zegt, hoeft niet altijd B te zeggen. Hij kan ook toegeven dat A fout was. Tot slot ben ik blij dat deze partijen attent blijven rondom dit fiasco. Met name HOP was vanaf het begin al tegen en kan als luis in de pels aan het eind zijn gelijk nog weleens krijgen. Toch wil ik hier niet spreken van winnaars want door de omvang van dit debacle zijn we allemaal verliezers. Succes. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 27-03-2015

Tot slot nog even dit. Ben nergens lid van maar kan mij het afbranden van HOP's speerpunt nummer 1 nog goed herinneren. Termen als onzin, niet haalbaar, niet geschikt voor politiek en populistisch waren niet van de lucht. Ben normaal gesproken ook niet voor populisme maar wat heeft het negeren van dit populistische speerpunt inmiddels al een geld gekost. Het kleine speerpunt is inmiddels een van de hoofdproblemen geworden. Hoe heeft het zover kunnen komen? Schijnbaar is men nog voordat men gestemd heeft al onder de indruk van de kracht van de zittende macht. Men kent de mensen, de kamertjes, de bouwlobby en de spelletjes die daarbij horen. Men vind dit na al die jaren zo gewoon dat men geen idee heeft dat het ook anders zou kunnen. Zeker wanneer men de C en politiek eens iets beter zou leren scheiden. Klakkeloos hanteert men het rode potlood niet als tegenstem maar al instem. En wie probeert tot op de dag van vandaag nog steeds de parkeerkolen uit het vuur te halen? Precies. Dat wat toen onzin was ... Groot kan groots ten onder gaan en dat valt bij klein altijd reuze mee ... Prettige dag.

Geronimo schreef op 27-03-2015

Ik weet ook wel dat een burgemeester weinig zeggenschap heeft, maar kan deze "Troela" onze wethouders, en dan vooral die dikke, niet eens wat in het oor fluisteren. Zij ziet toch ook dat onze gemeente steeds verder afglijdt en de schuld alleen maar groter wordt.

oud ondernemer schreef op 27-03-2015

Betaald parkeren heeft niets te maken met de leeg loop van winkels in Nijverdal,men vergeet de gasten te vermaken,men noemt dit tegenwoordig FUNSHOPPEN.Er moet wat te doen zijn,klanten willen zien ,proeven en horen,en in Nijverdal is er geld zat door de hoge reclame belasting ,ze gebruiken het alleen totaal verkeerd....zucht

William S. Burroughs schreef op 27-03-2015

Aan Oud Ondernemer. Het mag de oorzaak dan wel niet zijn, feit blijft wel dat het ook niets aan Nijverdal heeft toegevoegd. Wanneer u praat over ondernemen en beleven dan is deze onderneming met zijn 750.000 euro verlies op jaarbasis toch wel een heel vervelende beleving. Om over fun en voorbeeld maar te zwijgen. Toch heeft u gelijk wat het nieuwe winkelen van tegenwoordig betreft. Het moet naast de producten die men verkoopt ook een beleving zijn. Helaas is dit voor alle winkels niet altijd even makkelijk wat betreft hun product. Je gaat geen kaas serveren wanneer je lingerie verkoopt. Vlak het internet als concurrentie echter ook niet uit. Ketens als V&D met afdelingen vol beleving zien al hun producten keurig gerangschikt op internet terug. Dit geldt voor nog veel meer winkels. Men hoeft de deur gewoon niet meer uit. Men gaat voor een hapje en een drankje en pikt dan nog een leuke winkel mee. Daar waar dat voorheen vaak andersom was. Veel winkels zijn een uitstervend ras geworden dankzij internet. Kortom het is niet het parkeren, het is niet de inzet maar het is gewoon De Nieuwe Tijd wat wij zullen moeten accepteren. Prettige avond.

tja, schreef op 27-03-2015

Het centrum zal gewoon kleiner moeten worden met meer horeca.

Geronimo schreef op 28-03-2015

@oud ondernemer, funshoppen weer zo'n nieuw woord voor een oude bezigheid. In de jaren '60-'70 moest je in Almelo naar het ziekenhuis en daarna ging je met moeder Almelo in. Naar V&D (toen nog leuk) en een paar andere winkels, ook nog een ijsje, wat een pret. Iets ouder een filmpje meepakken. Als je nu wilt funshoppen ga je naar een andere plaats, in je eigen plaats haal je alleen je boodschappen. Dus de funshoppers in Nijverdal zullen uit andere plaatsen moeten komen en die kijken dan wel naar betaald parkeren en kiezen dan sneller voor een omliggende plaats.

Martijn schreef op 28-03-2015

Sinds het betaalt parkeren rijd ik met een grote boog om het centrum van Nijverdal heen. Ondernemers hebben echt wel gelijk als ze zeggen dat het betaalt parkeren een grote invloed heeft op de omzet!

hennie schreef op 28-03-2015

motie van wantrouwen indienen

tja, schreef op 28-03-2015

@Martijn. Komt het niet door de paaltjes dat je er nu om hen moet? Het centrum is verboden voor auto's.

tja, schreef op 28-03-2015

Geef die hoppa hop partijen eens een cursus webshoppen zodat ze weten waarom wij geen winkels meer nodig hebben. Zou hen toch ook moeten opvallen dat de busjes van de pakket dienst 10x per dag door jou staat rijden.

H.C. schreef op 29-03-2015

Destijds een grote fout gemaakt om betaald parkeren in te voeren, helaas zou het terugdraaien van deze fout alle inwoners van Nijverdal treffen in een verhoging van de OZB belasting, het geld moet toch ergens vandaan komen. Ergo zo laten, wie parkeergeld wil betalen, gaat in Nijverdal winkelen, en de rest gaat elders winkelen, iedereen staat vrij in zijn/haar keuze. Op jaarbasis ben ik ongeveer 10 euro kwijt aan betaald parkeren, OZB zou minimaal met 30 euro per jaar omhoog moeten, dan is de keuze snel gemaakt, dan maar betalen voor het parkeren, hoe vervelend dit ook is. Ach er zijn wel meer domme fouten door de lokale politiek gemaakt, een politicus hoeft geen opleiding gehad te hebben, in principe kan iedereen het worden. Aan de klagers zou ik zeggen, richt een politieke partij op en probeer het te veranderen, echter ik ben bang dat dit niet snel zal lukken. Helaas zit je met coalities, en dan wordt het een machtsstrijd van wie wat wil, en krijg je uiteindelijk dit soort fouten. Het volgende debacle zie ik al aankomen, een te dure opknapbeurt van het centrum.

jos schreef op 29-03-2015

waar denk je dat de bijna 800.000 euro verlies die de gemennte dit jaar draait met betaald parkeren gedekt wordt??? Wordt ook in de OZB verrekend hoor H.C.

Gait schreef op 29-03-2015

H.C. zegt het goed, een politicus hoeft geen opleiding te hebben, het C stemvee zorgt er immers wel voor dat hij blijft zitten. En hoe was het ook al weer, "de domste boer heeft de dikste aardappelen", maar wij hebben een boer met 19 bijbaantjes en vele mislukte oogsten, en de burgerij draait voor de kosten op.

H.C. schreef op 29-03-2015

Jos, dat snap ik ook, echter afschaffen gaat ons nog meer kosten, helaas.

jos schreef op 29-03-2015

HC waarom is het afschaffen van betaald parkeren duurder?

H.C. schreef op 29-03-2015

Jos, helemaal stoppen met betaald parkeren gaat ons ongeveer 1,3 miljoen op jaarbasis kosten, er komt nu geld binnen, dus dat is het verschil.

tja, schreef op 29-03-2015

@HC wil je eens met cijfers uitleggen waarom stoppen 1,3 kost?

jos schreef op 29-03-2015

volgens mijn menig kost de afschrijving e onderhoud 265.000 euro.. scheelt een half miljoern?????

H.C. schreef op 30-03-2015

@tja en Jos ** Bron HvH van 13-3-2015 Volgens de cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) zijn de verwachte parkeerinkomsten voor de gemeente Hellendoorn dit jaar € 575.000. De verwachte kosten zijn voor 2015 begroot op € 1.287.000. Dit betekent dat de gemeente Hellendoorn in 2015 € 712.000 inlevert door het parkeerbeleid. ** Ergo, stop je helemaal met betaald parkeren dan kost het ons op jaarbasis dus € 1.287.000. http://www.hartvanhellendoorn.nl/13137/cijfers-cbs-parkeerbeleid-hellendoorn-kost-712000-euro-in-2015

Uw reactie

Naam:
Bericht: