Brookhuis Taxi van start als regiotaxi in 7 Twentse gemeenten

Datum: 30-01-2015

15.40 uur - Brookhuis Personenvervoer uit Oldenzaal is vanaf morgen,1 februari 2015, de nieuwe hoofdaannemer voor het vervoer van Regiotaxi Twente voor de gemeenten Almelo, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal. Vanochtend zijn de overeenkomsten ondertekend. 

 
 
Sinds het moment van definitieve gunning in december 2014 is Brookhuis Personenvervoer uit Oldenzaal samen met Regio Twente, die namens de gemeenten het contractbeheer uitvoert, bezig met de voorbereidingen om het vervoer per 1 februari volgens de voorwaarden te kunnen uitvoeren. Daarvoor zijn onder andere automatiseringssystemen ingericht voor data-uitwisseling en facturatie. Brookhuis heeft 25 nieuwe voertuigen aangeschaft en volgens afspraak 30 personeelsleden van Connexxion overgenomen. 
 
Onderaannemers 
Voor de gemeenten Haaksbergen, Hengelo en Hellendoorn wordt het vervoer uitgevoerd door onderaannemers van Brookhuis respectievelijk: Ter Doest (Haaksbergen), Wentax (Hengelo) en Baan (Hellendoorn). Voor de overige vier gemeenten gaat Brookhuis het vervoer zelf uitvoeren. 
 
Overeenkomsten 
Nu alle voorbereidingen zijn afgerond, zijn 30 januari de vervoersovereenkomsten tussen de gemeenten en Brookhuis Personenvervoer B.V. ondertekend. Namens de gemeente Hellendoorn heeft wethouder Johan Coes ondertekend. Namens Brookhuis Personenvervoer heeft de heer E. Brookhuis de overeenkomsten getekend. 
De vervoersovereenkomsten gaan in op 1 februari 2015 en lopen tot 1 juli 2016. 
 
Toekomst 
In 2015 gaan de 14 Twentse gemeenten samen onderzoeken hoe het collectieve vervoer in de toekomst vorm moet krijgen. Hierbij zullen ze ook de lokale en regionale consumentenorganisaties, waaronder het ROCOV Twente, betrekken. 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

hennie schreef op 30-01-2015

Dat er op de centjes geled wordt is goed, MAAR ik hoop dat die mensen die het MOETEN gebruiken er niet de dupe van gaan worden, voor deze constructie heb ik mijn bedenken. Maar moeten er in geloven? ??.

hennie schreef op 31-01-2015

Ik lees net op Tubantia dat deze handelingen 50 mensen zonder werk helpen, wie gaat dit betalen??

Uw reactie

Naam:
Bericht: