Vorderingen werkzaamheden Combiplan

Datum: 19-09-2014

14.44 uur - De wegwerkzaamheden aan de wegtunnel in Nijverdal duren voort. In de meeste gevallen gaat het om het afwerken van details. Een kort overzicht van wat er de afgelopen weken is afgerond en wat er de komende weken nog gebeurt.

 

 

Het asfalteren van het wegdek in de tunnelbuizen en daarbuiten is zo goed als klaar.

Asfalteren

Het asfalteren van het wegdek in de tunnelbuizen en daarbuiten is zo goed als klaar. Ook de belijning is aangebracht en in de middenberm heeft het beton een speciaal patroon gekregen, zodat deze goed te onderscheiden is.

Bewegwijzering

Er ontbreken nog wat verkeersborden langs de kant van de weg nabij de tunnel. Het gaat bijvoorbeeld om de bordjes aan beide zijden van de tunnelbuis die bestuurders laten weten dat ze een tunnel ingaan. De borden worden de komende weken geplaatst.

Overige kleine werkzaamheden

aanbrengen van de laatste lichtmasten in de open tunnelbak 

plaatsen van vangrails op diverse plaatsen 

plaatsen van de automatische poort bij de hulpverlenersweg bij de De Joncheerelaan

 

 

 

Maatregelen tegen geluid

Verkeer dat straks over het nieuwe tracé rijdt, produceert geluid. Daarom zijn er allerlei geluidbeperkende maatregelen in de omgeving van de tunnel uitgevoerd. De meeste ervan zijn nu bijna klaar.

De meeste geluidswerende materialen zijn aangebracht.

 

Glazen panelen

De maatregelen variëren van schanskorven tot geluidswerende beplating en grondwallen. Bijzonder onderdeel zijn de glazen panelen bij de wegbruggen. Deze dragen de naam van de bruggen waarop zij zijn geplaatst: Tolhuisbrug en Kollenbrug bij de bruggen over de Regge, en Grote Alleepad bij de voormalige Kruidenlaan. Naar verwachting zijn ze vanaf eind september op hun nieuwe plek te bewonderen.

Schanskorven

Niet alle schanskorven zijn er voor het afweren van geluid. De schanskorf bij de afbuiging van de Wierdensestraat is nodig om te voorkomen dat koplampen van verkeer op de afbuiging van de Wierdensestraat automobilisten op de N35 verblinden. De werkzaamheden aan deze bijzondere schanskorf zijn nog in volle gang. De korven rusten op een fundering, daarbovenop komt de constructie van de 2 m hoge korven.

 

Fietspad Nijverdalsebergweg weer open

Het fietspad bij hotel Dalzicht is weer open. Daardoor konden fietsers tijdens de StrongmanRun op 7 september gewoon van het fietspad gebruikmaken.

Sterke mannen en vrouwen liepen door de fietstunnel, die speciaal voor de StrongmanRun onder water werd gezet.

 

 

Fietstunnel onder water

Terwijl de deelnemers aan de StrongmanRun over het Goudzoekerspad werden geleid, konden fietsers weer over het fietspad bij Dalzicht rijden. Dit bijzondere loopevenement tussen Hellendoorn en Nijverdal heeft een uitdagend parcours vol hindernissen. Speciaal hiervoor werd het fietstunneltje onder de G. van der Muelenweg onder water gezet.

 

Groeninrichting van start

Nu de afronding van het project in zicht is, gaan we dit najaar het groen inzaaien en -planten. Het is de bedoeling dat de hele groeninrichting rond begin december is afgerond. Of dit ook gaat lukken, is mede afhankelijk van het weer. 

Op diverse plaatsen langs het tracé wordt opnieuw groen ingeplant of gezaaid.

 

Zaaien gestart

Inmiddels is het inzaaien gestart, naar verwachting volgt in november de aanplant van bomen en struiken.

 

Hoe gaat het met de Tuinen van Nijverdal?

Het startsein heeft geklonken en er wordt druk gewerkt in de Tuinen. De grond is aangebracht, de contouren van de wandelpaden verschijnen. Als straks de eerste gebakken straatstenen op hun plek liggen, zien we langzaam hoe het gaat worden.

De eerste grond wordt opgebracht op de straattekeningen van de kinderen.

 

Tekenen voor de start

Op woensdag 13 augustus gaf wethouder Thomas Walder het officiële startsein voor de werkzaamheden van de Tuinen van Nijverdal. Na een speech van de wethouder en van Kees Haaksman namens aannemer Dusseldorp/Agterberg, bedolf Walder met een graafmachine de straattekeningen die de kinderen 's middags hadden gemaakt. De kinderen kunnen de foto’s van hun tekeningen downloaden op de Facebookpagina van de Tuinen van Nijverdal. Van alle tekeningen wordt een collage gemaakt, die in het Huis voor Cultuur en Bestuur komt te hangen.

Inzet van lokale ondernemers

De 3 Nijverdalse groenondernemers Calkhoven, Campmans en Zonnebeld hebben de opdracht gekregen om als 1 team het groen in het park aan te leggen en het onderhoud ervan voor de komende jaren uit te voeren. Hiermee zorgen we ervoor dat lokale bedrijven een belangrijk stuk van het project kunnen realiseren. De combinatie Duurzame Dakparken van de bedrijven Dusseldorp en Agterberg, die verantwoordelijk is voor de realisatie van de Tuinen, heeft in de aanbestedingsfase aangegeven graag met ondernemers uit Nijverdal samen te werken.

 

Rijkswaterstaat Nieuwsbrief Combiplan Nijverdal

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

hennie schreef op 19-09-2014

het gaat r mooi uit zien, nu de naam nog??????? LEO TEN BRINKE

Wilma Paalman schreef op 20-09-2014

@hennie Helemaal mee eens. De tunnel had al zo moeten heten, laten we dan in ieder geval de Tuinen van Nijverdal omdopen in de Tuinen van Leo ten Brinke. Het is tenslotte het dak van de visie die door hem en anderen al in 1975 werd ontwikkeld.

hennie schreef op 20-09-2014

Wat een steun, nu nog dooor de amtenaren waar laten maken.

tja, schreef op 20-09-2014

Wat een gezeur, die tunnel had er nooit moeten komen. Ze hadden in de jaren 80 de rondweg moeten uitvoeren. Dan hadden wij al 30 jaar een mooi centrum gehad. Laten die ambtenaren er maar geen naam aanhangen want er zijn velen die hem niet dankbaar zijn.

harry schreef op 20-09-2014

"Tuinen op 't dak van de Leo ten Brinke-tunnel".

Dirk Jan schreef op 21-09-2014

Ik zou het de Steen van Ommeren tuin gaan noemen,dan hebben de bewoners van de Bouwmeester straat nog een aandenken aan hun oude overburen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: