Ingezonden brief: Parkeerbeleid meet met 2 maten

Datum: 31-07-2014

20.50 uur - Afgelopen weekheb ik kennis genomen van het feit dat de gemeente Hellendoorn sancties neemt voor het parkeren bij de stationsomgeving. Deze onduidelijke situaties zorgen alleen maar voor steeds meer ergernissen. Had dit niet vanaf het begin duidelijk aangegeven kunnen worden?

 

Echter hiermee is in mijn ogen niet alles opgelost omtrent onduidelijkheden m.b.t het betaald parkeren:

Al enige tijd staat op het naastgelegen parkeerterrein een paardentrailer geparkeerd waarbij ik geen parkeerkaartje kan ontdekken, maar ook geen parkeerboete.
Echter heb ik al enkele keren bestuurders gesproken welke een parkeerboete hebben ontvangen voor het overschrijden van de parkeertijd minder dan 5 minuten met het gevolg een boete van enkele tientallen euro's. Dus mensen die te goeder trouw een parkeerkaartje kopen en de parkeertijd net overschrijden krijgen een "dikke boete" en een eigenaar van een paardentrailer mag gratis de betaald parkeerplaatsen gebruiken??
 
Gemeente Hellendoorn wees duidelijk en meet niet met 2 maten.
 
Dennis ter Avest
 
 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

sten schreef op 31-07-2014

3 dagen mag hij daar staan gratis

William S. Burroughs schreef op 31-07-2014

Dit zou een gevalletje ons kent ons kunnen zijn en daarmee bedoel ik niet de slager. Gezien de stickers op de zijkant zou het ook een outlaw kunnen zijn en die hebben door de regel schijt aan the law. Tot slot kan het ook nog een simpel gevalletje zijn van hoe dichter bij het vuur des te groter de privileges. Positief als ik ben ga ik natuurlijk uit van een vierde mogelijkheid die al bestaat of na het lezen van de ingezonden brief nu ter plekke ergens wordt verzonnen. Het zal mij benieuwen welke aap uh sorry oplossing er uit de mouw komt rollen. Prettige avond

Frans Dekker schreef op 31-07-2014

3 dagen gratis staan in parkeerzone....?? Ja, caravans in de straat...! Zegt APV?, artikel... van de ...???

William S. Burroughs schreef op 31-07-2014

Helemaal tot slot. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Mister Ed (El Monte, 1949 – 1970) het persoonlijk uit zou komen leggen. Maar ik denk niet dat Mister Ed nog veel haver op zijn vork neemt vanwege zo dead als een paard.

Freddy schreef op 01-08-2014

Dag William, 3 dagen geldt inderdaad voor caravans en misschien ook voor aanhangers. Echter vorige week; de laatste werkweek voor mijn vakantie ben ik hier ook enkele keren langs gefietst en toen stond deze trailer hier ook al. Ik heb heb me hier persoonlijk nooit iets over afgevraagd, maar nu het naar voren wordt gebracht. Inderdaad regels zijn regels. Persoonlijk zeg ik elke dag een boete uitschrijven op het kenteken.

William S. Burroughs schreef op 01-08-2014

Aan Freddy. Dat ben ik met u eens.

Marcel Altena schreef op 01-08-2014

Dus je koopt een aanhanger waar je auto op past, auto erop rijden en je kan drie dagen gratis parkeren? Na die drie dagen rij je de aanhanger paar 100 meter verderop en zo parkeer je het hele jaar gratis door.

@Marcel schreef op 01-08-2014

Dan zou je ook, i.p.v. een aanhanger, een parkeervergunning kunnen kopen. Waarschijnlijk goedkoper.

Henk schreef op 01-08-2014

Misschien heeft de eigenaar wel een parkeervergunning op kenteken

ikke schreef op 01-08-2014

Als de gemeente nu geen betaald parkeren had ingevoerd waar hadden we dan zo massaal over moeten zaniken? Mensen stop toch met dat gezeik over dat betalen voor parkeren. Idd die trailer moet ook gewoon betalen net als de rest maar is het niet handiger dat gewoon bij parkeerbeheer neer te leggen ipv op deze nieuwssite weer eens van leer te trekken?

Harm schreef op 01-08-2014

Gewoon verwijderen die aanhanger. Dan meld de eigenaar zichzelf wel (of niet).Want wie kan er controleren of de aanhanger er 3 dagen heeft gestaan.??Niemand.

William S. Burroughs schreef op 01-08-2014

Aan Ikke. Het is een feit dat betaald parkeren een feit is. Toch vind ik het prima dat dit fiasco regelmatig van commentaar wordt voorzien. Anders leggen we ons er wel heel makkelijk bij neer. Bovendien is dit ook het enige middel wat ons nog rest. Of heb ik iets gemist en is het u keurig gevraagd?

Maarten schreef op 01-08-2014

Stelletje zeikerds zijn jullie ook, beetje anderen verlinken. Die mensen daar hebben toch ook niet om betaald parkeren gevraagd, en moeten nu zelfs twee parkeervergunningen aanvragen, omdat ze een hobby hebben waarbij een aanhangwagen nodig is.

Gemeente schreef op 01-08-2014

Er zijn mensen die bij de gemeente werken en gratis mogen parkeren!!! Omdat ze bijvoorbeeld van de fiets gevallen zijn en tijdelijk op een auto aangewezen zijn. Mogen deze mensen dan wel een gratis ontheffing krijgen? En waarom de gewone burger niet?

Pietje Puk schreef op 01-08-2014

Als ze een hobby hebben met aanhangwagen, dan kunnen ze die parkeervergunningen best betalen.

William S. Burroughs schreef op 01-08-2014

Aan Maarten. Heeft niks met verlinken te maken maar alles met regels. Wanneer men die met alle geweld toch wil doorzetten dan geld het spreekwoord gelijke monniken gelijke kappen. Hoe vervelend dat ook is of mag zijn.

ikke schreef op 01-08-2014

Iedere 4 jaar zijn er verkiezingen, mooi middel om je te laten horen!

loes schreef op 01-08-2014

Dan zijn het de ambtenaars die op gemeentehuis werken, die deze ontheffing krijgen!

freddy schreef op 01-08-2014

maarten, als jij een overval ziet bel jij de politie niet? je mag de overvaller niet verlinken in jouw opinie

Maarten schreef op 02-08-2014

@Freddy, Als jij een overval wilt vergelijken met het onschuldig parkeren van een aanhanger, is dat jou denkwijze. Niet de mijne

Maarten schreef op 02-08-2014

als jij de vrouw van je beste vriend welke getrouwd is ziet zoenen met een andere man zeg jij ook niets?

Maarten schreef op 02-08-2014

Aan mijn naamgenoot hierboven, wat een rare vergelijkingen worden hier gemaakt. Overval, overspel en fout parkeren , ik geloof dat deze drie nog nooit eerder in één zin zijn benoemd. Levendige fantasie hebben sommige hier, kom eens buiten en geniet van het leven, zonder het elkaar onnodig moeilijk te maken.

tja. schreef op 02-08-2014

Als hij 3 dagen gratis mag staan en hem 3 x in de week gebruikt is er niets aan het handje.

Arie schreef op 03-08-2014

Volgens mij zijn er parkeerplaatsen zat. Maak je ergens anders druk over Dennis in plaats van anderen er bij te lappen en op kosten te jagen.

William S. Burroughs schreef op 03-08-2014

Aan Arie. U schiet hier volgens mij het doel volledig voorbij. U heeft gelijk dat er voldoende parkeerplaatsen zijn. Maar u gaat aan het feit voorbij dat het verleden, namelijk overal gratis parkeren, helaas voorbij is. Volgens uw redenering kunnen wij de boetes nu afdoen met als reden er is toch parkeerplek genoeg. Dit is geweest, de realiteit is nu helaas anders, maar deze realiteit moet dan wel voor iedereen gelden. Zo niet, dan moeten wij het betaald parkeren afschaffen. En dat is helaas een utopie. Kortom ik vind dat Dennis wel degelijk een punt heeft. Prettige dag.

Dennis schreef op 03-08-2014

goed geformuleerd

freddy schreef op 03-08-2014

Arie, is het ook acceptabel dat de Ola en Ten Cate minder hoeven te betalen voor afvalwater dan andere kleine bedrijven?

Uw reactie

Naam:
Bericht: