Freek de Jonge in het ZINiN Theater

Datum: 17-04-2014

18.24 uur - Op vrijdag 2 mei komt niemand minder dan Freek de Jonge naar het ZINiN Theater. De pionier van het Nederlandse cabaret speelt zijn show Zondermeer. Conferences, korte grappen en sketches wisselt hij af met de songs van zijn laatste album Zonde.

 

 

Op vrijdag 2 mei komt niemand minder dan Freek de Jonge naar het ZINiN Theater. De pionier van het Nederlandse cabaret speelt zijn show Zondermeer. Conferences, korte grappen en sketches wisselt hij af met de songs van zijn laatste album Zonde.

Zonde en ondermeer
‘Zondermeer’ is een samenvoeging van ‘Zonde’ en ondermeer en de titel van dit programma. De basis vormen de schitterende songs van zijn laatste zeer lovend ontvangen cd Zonde. Verder staan op het programma enkele actuele conferences waarbij de vraag: ‘Hoe voelt onze nieuwe koning zich?’ aan de orde zal komen. Freek zal worden bijgestaan door een 5-mans band o.l.v. Reyer Zwart.

Een van de grondleggers van het Nederlandse cabaret
Freek de Jonge behoeft geen introductie. Freek is een van de grondleggers van het Nederlandse cabaret. Hij zit dan ook niet voor niets al 44 jaar in het vak. Aan het begin van zijn carrière vormde Freek de Jonge samen met Bram Vermeulen het duo ‘Neerlands Hoop’. Samen veranderden ze het aangezicht van het Nederlandse cabaret voorgoed. Met hun eerste voorstelling gaven ze het Nederlandse cabaret een geheel nieuwe impuls. De snelheid waarop Freek zijn grappen op het publiek afvuurde is ongekend. Een pianist die zich niet beperkt tot het begeleiden maar actief aan de voorstelling deelneemt, is ook nog nooit vertoond. Het effect is overrompelend.


Rode draad
In 1980 speelt Freek de Jonge in Carré zijn eerste solovoorstelling: De Komiek. Was ‘Neerlands Hoop’ een breuk met de cabarettraditie, met De Komiek breekt hij dwars door de grenzen van het genre heen. Freek zweert het losse-nummer-cabaret af en introduceert de zogenaamde ‘rode draad’ in zijn voorstellingen: een verhaal dat de hele voorstelling doorloopt en waarnaar De Jonge iedere keer nadat hij over een bepaald onderwerp is uitgeweid weer behendig weet terug te keren. Niet alleen op het toneel zoekt De Jonge steeds naar nieuwe vormen, ook daarbuiten verkent hij zijn mogelijkheden. Zo maakte hij bijvoorbeeld al vijftien muziekalbums, negen boeken en drie films. Zijn hele carrière is Freek de Jonge al voortgedreven door één onuitputtelijke motor: de lach.

Voor het hele gezin
Deze voorstelling is in de regio Twente alleen in Nijverdal te zien. Dus dit is een unieke mogelijkheid om te genieten van Freek’s scherpzinnige humor, muziek en variété. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten zijn gemakkelijk te bestellen op www.zinintheater.nl of telefonisch via de reserveerlijn 0548-624489.

Freek de Jonge met Zondermeer
Start: 20.15 uur
Toegangsprijs: € 19,50

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

henkie schreef op 17-04-2014

Freek samen Yvonne Kroonenberg goed verzorgt opbergen achter een deur, en daarna sleutel weggooien. Links elitair gepeupel. Bah denken dat ze ubermenchen zijn.

Abc schreef op 18-04-2014

Henkie snapt niks van cabaret.nee henkie kijkt liever GTST en daarna schakeld hij over naar omroep MAX.tja,smaken verschillen. Ik ga ZEKER kijken.

Tja schreef op 18-04-2014

Het is dus niet voor niets dat er gezegd wordt "gekke Henkie"

William S. Burroughs schreef op 18-04-2014

Aan Henkie. 1. Om uw stress tegen een belevingswereld die niet de uwe is wat weg te nemen. 2. Om het afgeven op personen te voorkomen. 3. Om het opsluiten van anders denkenden te voorkomen wil ik het u graag nog een keer simpel uitleggen. Het is eigenlijk net als met de frisdrank Rivella: Een beetje anders maar wel lekker. Het allermooiste hiervan is dat u het in een vrij land natuurlijk niet hoeft te drinken. Prettige dag

pipo schreef op 18-04-2014

Zo'n jonge is Freek niet meer ! ;-)

William S. Burroughs schreef op 18-04-2014

Aan Pipo. De Rolling Stones zijn dat ook niet. Toch zijn zij gezien hun kaartverkoop en fysieke toestand een instituut binnen de rock&roll te noemen. Leeftijd doet er Godzijdank (en bij bestaan ook geprezen) niet altijd toe.

henkie schreef op 18-04-2014

Aan William, kijk eens naar P&W van 29-nov-2013. En Google eens op Yvonne Kroonenberg. Trouwens een heel zinvolle reactie van jou, dank je wel.

William S. Burroughs schreef op 18-04-2014

Aan Henkie. Dat was inderdaad geen sterk optreden van Freek en ook het grapje van Yvonne was alles behalve grappig. Ook haar boekje "alles went behalve een vent" is voor de homo's onder ons nou niet echt een opbeurende titel. Beiden vliegen natuurlijk weleens uit de bocht of drukken zich niet altijd even tactvol uit. Toch vind ik dit soort types wel belangrijk voor een samenleving. Zij proberen op hun eigen manier te voorkomen dat de massa nog massaler gaat worden in hun denken doen en laten. Niks mis met het begrip massa maar wel als het gaat denken de waarheid te zijn en zich daar ook naar gaat gedragen. Geld en media zijn ons de baas geworden. We zijn de mens inmiddels ook gewoon als een product gaan beschouwen. Bij ziektes, ouderdom of vluchtelingen klinkt nu de vraag: Wat kost hij of zij? Alsof we bij de slager liggen. Binnen dit sterk veranderende landschap ben ik dus blij dat er types zijn die ons door middel van cabaret, muziek, boeken of door het uitlokken van discussie af en toe een spiegel voor houden. Of gewoon weer even wakker schudden. Bedankt voor uw reactie en ik wens u een prettig of zalig Pasen. Wat u maar wilt u eet vast niet meer voor uw lengte.

henkie schreef op 18-04-2014

Toch blijf ik er bij William, dat deze mensen tegen zich zelf beschermd moeten worden. Zij zijn te ver doorgeschoten met hun mening. Deze uitspraken beschadigen hele groepen mensen (al dan niet grappig bedoeld) dit zeg je gewoon niet. En ondanks dit sterk verandert landschap hoeven we echt niet alles te accepteren. Een gelukkig en gezegend Pasen. P.S volgens een overgeleverde traditie, eet niet te veel eieren voor uw lengte.

Pietje Puk schreef op 18-04-2014

Teveel verspilde woorden over Freek en Yvonne. Laat ze in hun sop gaarkoken

kees schreef op 19-04-2014

heb niks te zoeken bij die flapdrol

Abc schreef op 19-04-2014

Gezeur allemaal Mensen,allemaal prettige paasdagen......!!

Abc schreef op 20-04-2014

Héé laatste abc Jij bent abc niet,gebruik liever je eigen ini en niet die van MIJ.

Uw reactie

Naam:
Bericht: