GroenLinks stapt uit coalitieoverleg

Datum: 16-04-2014

21.00 uur - GroenLinks is woensdag 16 april uit het coalitieoverleg in Hellendoorn gestapt. Nu de contouren van het coalitieakkoord zichtbaar zijn, heeft GroenLinks de balans opgemaakt.

Ondanks dat er constructief en in een open sfeer gesproken is, stellen wij vast dat voor GroenLinks cruciale punten niet of onvoldoende gewaarborgd zijn in het akkoord. Dit heeft voor ons tot de conclusie geleid dat wij ons niet willen verbinden aan deze coalitie, maar ons de komende vier jaar constructief, maar ook kritisch, zullen opstellen om zoveel mogelijk recht te doen aan onze kiezers.

Zodra het coalitieakkoord definitief en openbaar is, zullen wij hier inhoudelijk op ingaan. 
 

Dennis op den Dries
Fractievoorzitter GroenLinks Hellendoorn

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 17-04-2014

Logisch. Dit had men overigens voor die tijd ook wel kunnen bedenken mits je als Groen Links CDA beleid wil gaan uitvoeren. Nu neemt men zichzelf als partij inclusief de kiezer in ieder geval serieus. Groente haal je ook niet bij de slager. Kortom welkom bij het tegen geluid. Prettige dag

William S. Burroughs schreef op 17-04-2014

Tot slot. Het klonk als Van Kooten en De Bie bij de commerciëlen en dat was ook ondenkbaar geweest. Wees zuinig op je idealen. It might just be too late to change where we're going. But in your own mind you can always be free.

m.Pot schreef op 17-04-2014

Als mosterd na de maaltijd.

Arie schreef op 17-04-2014

Coalitie als een kruiwagen met kikkers. Hoe meer "kleintjes" er uit stappen, hoe moeilijker het wordt voor de overigen om tegengewicht te bieden aan het cda. De eerst is gesprongen, nog 5 te gaan....

Pietje Puk schreef op 17-04-2014

Groen Flinks

peultje schreef op 19-04-2014

lust wel een groen blaadtje

henkie schreef op 19-04-2014

@William, iedereen in z`n eigen belevingswereld heeft gelijk, 17000000 meningen in Nederland. Lijkt me een chaos worden, o nee dat is het nu al.

William S. Burroughs schreef op 19-04-2014

Aan Henkie. Dat ben ik niet helemaal met u eens. Een belevingswereld staat naast of maakt deel uit van de gewone wereld. Oftewel de realiteit. Dit doet mij denken aan de vraag die altijd wordt gesteld aan de toekomstige Miss World. Men vraagt dan aan de schoonheid: Als jij een dag de baas op aarde was hoe zag deze er dan uit? Waarop de schoonheid dan steevast antwoord: Dan was er vrede, liefde, geen armoede en geen kindersterfte. Waarop ik dan denk ze had net zo goed kunnen zeggen: Ik geloof in utopie want echt bestaat niet. Een belevingswereld kan goed zijn voor je idealen en ontspanning maar moet de realiteit natuurlijk niet uit het oog verliezen. Wel kan het bijdragen aan veranderingen binnen die realiteit. Wanneer je je overal bij neerlegt onder het motto zo is het nu eenmaal veranderd er natuurlijk niks. Oftewel vanuit je belevingswereld of idealen kan je zeker stapjes in de goede richting zetten maar natuurlijk niet de allesomvattende stap. Wat al die meningen betreft ben ik het met u eens. We hebben veel teveel keuze en dat schept verwarring en vertraging in de besluitvorming. Zelfs in de supermarkt maar dat terzijde. We moeten de democratie weer herstellen. Het moet duidelijker. Daar zijn wel degelijk meningen voor nodig want anders kan men niet kiezen. Maar men moet minder te kiezen hebben. Het moet duidelijker door middel van minder partijen. Veel partijen lijken op elkaar dus dat kan samen of zelfs verdwijnen. Een twee of drie partijen stelsel zou helemaal niet zo gek zijn. Het dwingt de partijen tot duidelijker standpunten en beleid. Alles wat er nu aan meningen bestaat kan worden ondergebracht in die drie partijen. Dat vraagt meteen om leiders met een lange in plaats van een korte termijn visie. Nadat men gekozen heeft moeten de gekozen partijen of partij ook de kans krijgen om het uit te voeren. Dat schept duidelijkheid. Men weet waar men de komende tijd aan toe is. Dat jouw keuze/voorkeur niet is gekozen noemen we democratie. Binnen een democratie moet je je soms neerleggen bij de uitslag. Of meerderheid. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je afscheid moet nemen van je belevingswereld, idealen en meningen. Je krijgt immers weer een kans. Maar je zult je wel moeten houden aan wat er nu besloten is. Dat kan volgens mij prima naast elkaar bestaan. Dat noemen we een geciviliseerde samenleving met waarden en normen. Waarin je mag dromen maar niet altijd gelijk zal krijgen. That's Life. (Allemachtig krijg er een droge vinger van even wat zalf op smeren) Prettige dag

Pietje Puk schreef op 19-04-2014

William, Wat ben je een geweldige optimist. Gefeliciteerd en dat meen ik van harte.

William S. Burroughs schreef op 19-04-2014

Aan Pietje Puk. Dank u wel. Als pessimist zei ik altijd: Het leven is een repetitie zonder première. Voor de première moet je immers dood zijn. Dit veroorzaakte zo'n grafstemming dat ik heb besloten om het over een wat andere boeg te gooien. Vandaar de optimist.

andre nus schreef op 19-04-2014

william , ga jij eens gauw een plas en een grote bah doen in de hoek !!!

Pietje Puk schreef op 19-04-2014

andre nus, doe dat zelf.

Gé Sticht schreef op 19-04-2014

Op welk adres heeft William zijn praktijk?

Pietje Puk schreef op 19-04-2014

andre nus Doe dat zelf en laat het niet een ander doen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: